trabajo

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015


EL MOVIMENT OBRER
1.- definició

Organització de treballadors per tal de millorar la seua situació laboral, política i social. Naix a principi del segle XIX amb el naixement de proletariatindustrial.

2.- Organització.
- Sindicats: són organitzacions del moviment obrer per tal d’intermediar entre els treballadors i els propietaris de les empreses, estan estrictament lligades ambl’àmbit laboral.
- Partit són organitzacions per aconseguir espais de poder i així modificar i millorar l’estructura social, política, laboral...

3.- Socialisme utòpic.

S’anomena així a les primeresassociacions obreres, tot i el nom, alguna de les seues reivindicacions s’han fet o són possibles per exemple les cooperatives de producció, la divisió social del treball, el repartiment de beneficisentre els treballadors, l’activitat social de l’empresa.
El nom d’utòpic ve de les critiques que els feien els que parlaven de socialisme científic, especialment els marxistes. La crítica bàsica ésque no plantejaven el socialisme com alternativa al capitalisme.

4.- Socialisme científic (marxisme/anarquisme)

Va ser fundat per Karl Marx que criticant als socialistes anteriors que anomenemutòpics, ells s’anomenen socialistes científics. Consideren que han fet una anàlisi “científica” del capitalisme i de la evolució de la societat cap al socialisme, com estadi últim de la “Idea deprogrés”
La base del seu argument és que els utòpics no volen acabar amb el capitalisme, sinó modificar-lo. En canvi el socialisme científic proposa l’eliminació del capitalisme i la substitució pelsocialisme.


SOCIETAT CAPITALISTA
SOCIETAT COMUNISTA
PROPIETAT
Privada dels mitjans de producció
Col·lectiva
ECONOMIA
Capitalista
Lliure mercat
Economia planificada
Mercat social
ESTRUCTURASOCIAL
Societat de classes per nivell econòmic
Classe única
ESTRUCTURA POLITICA
Partits de classes que defensen els seus interessos
Democràcia popular, un únic partit de tots





Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS