Trabajo

Páginas: 9 (2188 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015



detret







LA GRIP A






INDEX:
1-Introducció
2- Què és la grip A?
3- Quines són les diferències entre un quadre gripal comú i un produït pel virus de la grip A?
4- Com afecta a la població mundial la grip A ?
5- Quines medicines s'usen per tractar-la?
6- Quines mesures estratègiques recomana l' OMS? I quines mesures preventives recomana el Departament de Salutde la Generalitat de Catalunya?
7- Com van actuar el medis de comunicació i les administracions sanitàries davant d'un brot epidemiològic com el de la grip A?
8-Conclusions
9-Bibliografia


















INTRODUCCIÓ:
En aquest treball parlarem sobre la grip A, que és, com afecta a la població, diferenciarem entre la grip comuna i la grip A, quines són les diferiències iels trets característics de cadascun.
També veuem com ha afectat la grip A a la població, quines mesures hi ha per tractar-a, les diferents maneres de prevenir-la, etc.

















Què és la grip A?

És una pandèmia, iniciada al 2009 causada per les influències del Influenzavirus A, el tipus de virus rep el nom de H1N1(grip pandèmica), també es coneguda per grip porcinadegut al seu origen. Per primera vegada es va detectar a Estats Units ja que va ser descoberta a una universitat de Miami. Aquest virus va ser reconegut per l’OMSA(Organització Mundial de la Salut Animal), i el seu nom es va fundar el 30 d’Abril de 2009 per la Unió Europea.
Cada persona és diferent, i hi ha algunes que fan contrast i tenen inmunitat davant als virus de la grip estacional(èpoques com la tardor o l’hivern) que augmenten les probabilitats de que s’extengui l a grip entre els humans, i per això aquest tipus de població unes menors probabilitats d’infectar-se. Aquest virus amb gens de diversa procedencia es anomenat amb el nom de “reagrupat”. Els porcs es veuen infectats per més d’un virus i intercanvien gens, que implica que es saltin la barrera d’interespecies iprovoqui malalties en els essers humans.
La enfermetat és un nou subtipus del virus de la grip que precisament per ser una novetat, no estem inmunitzats i hi han moltes persones en risc de contraure’l.


La relació que té el virus de la grip A amb el de la grip porcina, és que el fet de que els humans estem a prop d’animals com aus i porcs, i ells també pateixen grips però d’altres virus, enocasions pot produir-se que es relacionen, es junten i es formen subtipus nous. Degut a això, la grip A és una combinació de virus porcins i aviars.


DIFERENCIES ENTRE LA GRIP A I LA COMUNA

Els símptomes de la Grip A i els de la grip comuna són similars però es presenten amb diferent intensitat .

La Grip A es caracteritza per un començament brusc de febre que supera els 39 graus, ambsovints calfreds, mal de cap intens , malestar general i tos seca

A les 24 hores començan a apareixer els simptomes de mal de coll, també la congestió nasal i tos amb esquinçament .

A més , d'aquests símptomes les persones afectades poden tenir conjuntivitis , dolor abdominal , nàusees , vòmits i ocasionalment diarrea .

Aquest tipus de grip sol durar una mitja de 5 dies.

L'inici delssímptomes de la grip A es produeix d'1 a 7 dies després de contraure el virus , mentre que si es tracta d'una grip estacional , el termini es redueix d'1 a 4 dies . Però la durada és inversament proporcional : amb grip A, els símptomes duraran fins a 4 dies, amb grip normal, pot ser fins a 7 dies.

En tots dos casos , hi ha una tos seca , pèrdua de gana , diarrea i escàs llagrimeig . A més , esrecomana descansar, beure líquids i evitar l'alcohol i el tabac .




Es presenta principalment a la tardor i en els mesos freds de l'hivern, amb pics epidèmics al gener i febrer. Afecta a persones de qualsevol edat i es contagia de persona a persona per l'aire i per contacte amb secrecions com saliva, en parlar, esternudar o tossir. El seu període d'incubació sol ser d'un o dos dies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS