Trabajos de clase

Páginas: 3 (614 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
LA SETMANA TRÀGICA
La Setmana Tràgica va ser una revolta espontània amb un important component anticlerical que va posar de manifest les evidents mancances de caire social, econòmic i polític quepersistien a l’estat des d’anys enrere. Un moviment de dimensions considerables que va desbordar els inicials instigadors i les forces de seguretat i que va tenir un tràgic final per a la població.L’origen de la Setmana Tràgica del 1909 es busca en la política colonial espanyola al nord de l’Àfrica. Els governs espanyols s’havien capficat en mantenir ocupat aquest territori, malgrat totes lesrevoltes locals que hi havia, cosa que va causar moltes derrotes militars amb molts morts. Per una altre banda, es va forçar al govern a mobilitzar més homes per enviar-los a lluitar al Marroc (homescatalans molts d’ells casats i amb fills).
Aquest embarcament dels catalans cap al Marroc va provocar una reacció negativa en la societat i va culminar amb una vaga general i una revolta espontània capa les autoritats civils i el govern.
Agrupacions polítiques que haurien pogut dirigir i recolzar aquestes protestes van renunciar a fer-ho. I sense objectius polítics concrets ni control de cap mena,el moviment popular va cremar esglésies i convents, creant així un anticlericalisme primitiu.
L’anticlericalisme, era una de les banderes que tenien les classes populars d’aquest moments. La revoltade la Setmana Tràgica va ser finalment esclafada per l’exèrcit, i se’n van fer responsables els cercles anarquistes.
La repressió que hi va haver després va afectar a tota la classe obrera, itambé, a intel·lectuals lliures com Francesc Ferrer i Guàrdia, que va ser afusellat sense proves.

PISTOLERISME
El pistolerisme es una activitat terrorista. Aquesta activitat va ser un fenomen que es vaproduir a Catalunya després de l’ascens numèric de l’afiliació de treballadors al sindicat de la CNT (sindicats d’esquerres) durant l’etapa de la guerra civil espanyola. Això va sorgir durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo en clases
  • Trabajos De Clase
  • trabajos clases
  • Trabajo en clase
  • Trabajo En Clase
  • Trabajo en clases
  • Trabajos Clase
  • trabajos en clases

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS