Trabajos

Páginas: 4 (947 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013



TECTÒNICA DE PLAQUES:



La tectònica de plaques és una teoria geològica que explica la forma en què s’ha format la litosfera, és a dir, la part superior més freda i rígida de la Terra.Aquesta teoria també descriu el desplaçament de les plaques, les seves direccions i interaccions.
Les plaques tectòniques es desplacen unes respecte a altres amb velocitats d’aproximadament 2’5cm/any, les plaques interaccionen unes amb les altres al llarg de les seues fronteres o límits provocant deformacions a l’escorça i a la litosfera de la Terra el que ha donat lloc per exemple: a laserralada dels Andes. També hi ha altres fenòmens associats com per exemple la creació dels volcans.

-ORIGEN:

L’origen de les plaques es deu a corrents de convenció a l’interior del mantell quefragmenta la litosfera. Els corrents de convenció són patrons circulatoris que es presenten en fluids que s’escalfen en la seva base.
En el cas de la Terra se sap que l’astenosfera es comporta com un fluid,i es creu que la font de calor és el nucli terrestre que, té una temperatura de 4500 ºC. D’aquesta manera, els corrents de convenció en l’interior del planeta contribueixen a alliberar el calororiginal emmagatzemada al seu interior.
Així, les zones on dues plaques es mouen en direccions oposades –com és el cas de la placa africana i la nord-americana-, els corrents de convenció formen un noufons oceànic.
Una analogía sovint emprada per descriure el moviment de les plaques és que aquestes “floten” sobre l’astenosfera com el gel sobre l’aigua. Tanmateix, aquesta analogía és parcialmentvàlida ja que les plaques tendeixen a enfonsar-se en el mantell.


-DUES TEORÍES SOBRE EL ORIGEN:

1. La teoria de la deriva dels continents.
2. La teoria de l’expansió del fons oceànic.

Laderiva dels continents:

Fou propasada per Alfred Wegener i pretenia explicar el fet que els contorns dels continents s’acoplen entre si com un trencaclosques i que aquests tenen unes històries...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS