Trabajos

Páginas: 2 (412 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2014
COMENTARI POEMA XLIV ” VELES E VENTS”
Este comentari us ofereix altra possibilitat de comentari , sobretot en els punts de veus líriques on podem inserir les funcions del llenguatge i modalitats ocom en el poema anterior, inserir-les en la tipologia textual. Us ho deixe a la vostra elecció.
1.- Contextualització
El present poema, sense títol, anomenat pel nombre XLVI, pertany al valenciàAusiàs March (1400-1459), qui a més de ser el poeta més emblemàtic del Segle d’Or (S.XV) dins de la nostra literatura visqué una vida molt apassionada entre desafiaments i relacions amoroses. Es casàdues vegades , la primera amb Isabel Martorell, germana de l’autor del Tirant lo Blanch, Joanot Martorell, i en enviudar es casà amb Joana Escorna, a qui va dedicar poemas sobretot on es constatal’equilibri emocional i la pau interior.
Aquest poema extret del llibre “35 Poemes poemas d’amor d’Ausiàs March” de l’editorial Tàndem representa un exemple de les 128 cançons de temàtica amorosa, veritableepicentre de la seua obra, i que pertany a un dels 5 cicles en què es divideix la seua obra mitjançant els senyals o pseudònims de la dona a qui anava dirigida, en concret, “Amor, amor””, on el poetase centra en la incertesa de l’amor correspongut per l’amada i la certesa profunda del seu amor per ella; el poeta es troba ple de contradiccions, se sent culpable d’estimar-la tant i no poderevitar-ho, fins i tot tem la mort com a mitjà de la seua separació de l’amada.
Ausiàs March deixa veure les seues influències trobadoresques, fins i tot de consanguinitat, ja que tant el seu pare, PereMarch, com el seu oncle, Jaume March, foren conreadors de la poesia d’arrel provençal on temes com la fugacitat de la vida i la certesa de la mort, foren per a ell decisives . A més, si tenim enconsideració tot el cos de pensament científic i religiós que circulava sobre la passió amorosa, ens podrem fer càrrec dels problemes de consciència d'Ausiàs March, del seu permanent estat de contradicció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS