Trabajos

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
EXCERCICIS DE COMPRENSIÓ

- Quins són els avantatges i inconvenients de les proves sensorials d’avaluació de la qualitat dels aliments?

- Defineix els següents termes: Sabor, olor, textura,duresa
Sabor: és la impressió que causa un aliment o una altra substància, i està determinat principalment per sensacions químiques detectades pel gust així com per l'olfacte.
Olor: és la sensacióresultant de la recepció d'un estímul pel sistema sensorial olfactori. El terme indica tant la impressió que es produeix en l'olfacte, com el que és capaç de produir-ho. L'olor és l'objecte de percepciódel sentit de l'olfacte.
Textura: Per a alguns autors és el conjunt de propietats que es deriven de l'especial disposició que tenen entre si les partícules que integren els aliments.
Per a uns altres,és el conjunt de propietats d'un aliment capaços de ser percebudes pels ulls, el tacte, els músculs de la boca incloent sensacions com a aspror, suavitat...
O també percepcions que tendeixen aconstituir una valoració de les característiques físiques de l'aliment que es perceben a través de la masticació i també una valoració de les característiques químiques que es perceben a través del gust.Duresa: Qualitat de dur.

- Explica quina és la finalitat de:
* Les proves de discriminació: Aquestes proves s’utilitzen per a saber quin és el grau de similitud que pot haver-hi entre duesmostres del mateix producte però de marques diferents, ja que a partir de 3 mostres (2 iguals i una diferent), els testadors han de escollir quina és la diferent i una vegada completada la prova escalcula el percentatge de respostes correctes.
* Les proves descriptives: Proves de classificació -> s’utilitzen per a classificar diferents mostres d’un producte en relació a una qualitatdeterminada.
* Les proves d’acceptació/preferència: Proves hedòniques -> la finalitat d’aquestes proves és donar el valor a una mostra mitjançant una escala de valoració (des d’agradar molt a no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS