Trabajos

Páginas: 4 (892 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
Biografia
Cavaller i escriptor. D'un llinatge de la noblesa mitjana, apareix el 1433 amb el tractament demossèn, que significa que havia estat adobat cavaller. El 1437 canvià lletres de batalla ambel seu cosí Joan de Montpalau, que acusà d'haver trencat paraula de matrimoni a Damiata Martorell, germana de Joanot.
Anà a Londres i aconseguí que el rei Enric VI d'Anglaterra acceptés lajudicatura. La intervenció, des de València, de la reina Maria, muller d'Alfons el Magnànim, i del germà d'aquest, l'infant Enric, féu que la batalla entre Martillé i Montpalau no es dugués a terme i que elconflicte es liquidés, anys després, mitjançant una certa quantitat de florins, que aquest es veié constret a pagar a Damiata. Martorell visqué, doncs, prop d'un any a Anglaterra (entre el març del1438 i el febrer del 1439), sojorn atestat també per documentació anglesa.
De retorn al Regne de València, tingué afers cavallerescs amb Jaume de Ripoll i amb el cavaller errant Felip de Boïl. Vers el1443 féu un viatge a Portugal, del qual hom té poques notícies. L'any següent vengué a Gonçal d'Íxer, comanador de Montalbà, el lloc de Murla i de Benibraïm, a la vall de Xaló, transacció que portàgreus conseqüències, entre les quals l'empresonament de Galceran Martorell, germà de Joanot, cartells de deseiximents i lletres de batalla contra el comanador, signats per Joanot i el seu germà Jofré,intents de concòrdia imposada pel rei de Navarra.
El 1454 és atestat a Nàpols. El 2 de gener de 1460 és indubtable que començà la redacció de la seva gran obra Tirant lo Blanc, que dedicà a l'infantFerran de Portugal, príncep que residí a Barcelona almenys des de l'agost del 1464 fins al març del 1465, a la cort del seu germà Pere el Conestable, proclamat rei per una part dels catalans, i del qualera el parent més pròxim a Catalunya.
Context
Cal distingir clarament entre aquests dos gèneres que sovint s'han confós. El llibre de cavalleries prové del "roman arthurien" i és un gènere que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS