Trabajos

Páginas: 4 (878 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Tema 5
L’activitat econòmica

5.1 Els sectors economics

L'economia  és la ciència social que estudia els processos de producció la distribució, el comerç i el consum de béns i serveis en elcontext de l'assignació competitiva de recursos.

5.2 Concepte de l’activitat economica.

* Proces d’obtencio de productes i serveis per cobrir les necessitats de les persones(aliments,roba,atencio medica,cultura...)

5.3 Els sectors economics


5.4 Sector primari
Un poc d’historia
Des del Paleolític, l'ésser humà ha aprofitat els recursosdels boscos (fustes,fruits, plantes ...). Aquestes activitats econòmiques són les més antigues.
El descobriment de l'agricultura va donar lloc a la Revolució Neolítica. Els primers pobles nòmades de caçadors  recol·lectors van aprendre aconrear la terra i van canviar la seva manera de vida: es van fer sedentaris i van començar a produir els seus propis aliments. 
Paral·lelament al descobriment de l'agricultura, va sorgirla ramaderia. Les persones van començar a domesticar i criar determinades espècies animals. Amb la ramaderia s'obtenia aliments (carn,llet, ous, greixos ...) i pells. També van utilitzar animals de tir per a les feinesagrícoles i el transport.

* En una economia el sector primari es refereix a totes les activitats que transformen els recursos naturals en productes primaris; és a dir, en la matèria primera pera altres indústries (sector secundari). Les activitats del sector primari són l'agricultura, la caça, la pesca, la silvicultura, la ramaderia i la mineria. Les indústries manufactureres que agrupen,empaquen, purifiquen o processen la primera matèria a prop dels productors primaris es consideren part d'aquest sector, especialment si la primera matèria necessita d'aquest procés per a vendre's otransportar-se a les indústries que en faran ús.

* El sector primari és, sovint, la base de l'economia de la majoria dels països en vies de desenvolupament, i hi ocupa un percentatge molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS