Trabajos

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2013
el dofí
el dofí

INTRODUCCIÓ: El dofí és un mamífer aquàtic de l'ordre dels també dels cetacis, que també inclou les balenes i marsopes. Estan entre les espècies més intel·ligents quehabiten el planeta. Es troben a prop de les costes i sovint interactuen amb l'ésser humà. Per comunicar-se els dofins utilitzen els sons, la dansa i el salt.
Viuen al mar, tenen cos de peix i son unsexcel·lents nadadors. Els dofins son mamífers, com nosaltres, amb un cervell molt desenvolupat amb una vida diversa. Els dofins, com a mamífers, tenen respiració pulmonar, pel qual necessiten pujar a lasuperfície de l’aigua regularment, tenen sang calenta i amamanten a les seves cries. Acostumen a parir d’uns deu mesos de gestació.

REPRODUCCIÓ: La reproducció dels dofins succeeix cara a cara. L'actereal sol ser breu, però es pot repetir diverses vegades en un temps curt.
El període de gestació varia segons les espècies. La gestació dura d'11 a 12 mesos. Només tenen una cria. En general,l'activitat sexual comença a una edat primerenca, fins i tot abans d'arribar a la maduresa sexual. L'edat de la maduresa sexual varia segons l'espècie i gènere. Els dofins són coneguts per tenir relacionssexuals per raons diferents de la reproducció.
Els dofins, a l’igual que altres cetàcis, són mamífers de sang calenta que respiren aire. Pareixen a les seves cries com altres mamífers, ajuden a lacria a arribar a la superfície per a la seva primera respiració. Estan amb les seves cries fins els sis mesos o tota la vida.
Durant el part les femelles estan a prop i pendent de tot el moviment,disposades a ajudar si fos necessari. El cordó umbilical es trenca a l’acabar el part i la cria serà ajudada per la seva mare i altres femelles a arribar a la superfície per poder fer les seves primeresinspiracions. Durant una setmana el dofí serà seguit molt d’aprop per la seva mare, amb l’objectiu d’evitar qualsevol accident.
El petit dofí és alimentat amb llet durant uns 20 mesos. Aconseguint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS