Traball Del Llibre Primo Levi

Páginas: 12 (2869 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
Si això és un home





















Martí Rotger Ruisech
4t A

1-.Introducció
L’autor d’aquest llibre es un supervivent del camp de concentració anomenat: Auschwitz. Ell se nom Primo Levi ha escrit tres llibres sobre lo que passava allà quan ell estaia presoner, ell amb aquest libres vol mostrar a la gent lo que passava i que se recordessin de lo que va passar. Desprès de escriure aquesttres llibres es va morir però la majoria de gent creu que se va suïcidar pel sofriment que va passar.
2-.Resum del llibre
Resum Global
El llibre tracta que un home jueu que s’anomena Primo Levi, que era Italià i va ser capturat per els alemanys el 13-12-1943. El varen fer marxar un tren cap els camps de concentració, aquest viatge va durar 15 dies fins que varen fer la primera selecció els útilsper fer feina i els inútils. Un dia arriben al camp de treball de Monowitz a prop de Auschwitz , hi havia una fabrica de goma, Buna. Els alemanys els despullen de la seva roba i els donen un uniforme, també els hi lleven les seves pertinències. Els alemanys els classificaven en politics, criminals i jueus. Quan comparteix el llit amb Diena aprèn a no preguntar. El primer dia que li assignen unafeina de descarregar ferros, del esgotament que ell tenia va caure al terra i el ferro li va caure al peu i va tenir que anar al Ka-Be i va estar uns 20 dies. Quan cicatritza la feria, el canvien al bloc 45 on hi ha el seu millor amic l’Alberto. També canvia de llitera i de company i aquest com es més alt que ell cau més carrega de les bigues de ferro sobre ell. Quan els russos es varen començaracostar-se cap a Auschwitz les coses varen anar complicant-se, com el transport de la roba dels jueus que duien 70 dies esperant per canviar-la. Desprès Levi va passar l’examen per entrar a fer feina al laboratori i tot era millor per el contraban de coses que necessitava era mes fàcil aconseguir-ho. El 11-1-1945 Levi cau malalt i torna al Ka-Be. El 18-1-1945 al 27-1-1945 els sans del camp sontraslladats a un altre camp i els malats es varen quedar i Levi va tenir sort i es va quedar amb els malalts. Quan varen arribar els russos Levi a la fi va ser lliure i dos amics francesos seus varen poder ser supervivents del camp d’extermini.








Resum per capítol
1) EL VIATGE
A Primo Levi li prenen la declaració i diu que és ciutadà Itàlia de raça jueva.
13-12-1943 És capturat per la milíciafeixista amb 24 anys, ell tenia moltes de ganes de rebel·lar-se contra els opositors i alliberar als de la seva raça.
21-02-1994 Els jueus marxen sense excepció cap els camps de concentració o getos. Comença un viatge de 15 dies en tren de mercaderies.
Separen els sans, els útils per fer feina per els alemanys en camps de concentració dels malalts que no poden fer feina en els camps de concentració,tot i que en les posteriors parades es feia al atzar.

2) AL FONS
Ells passen fred, set i son colpejats fins que arriben al camp de treball de Monowitz, a prop d'Auschwitz a l'Alta Silèsia que estaia controlada per els alemanys en aquest moments. Hi havia una fàbrica de goma, Buna.
Els despullen, els hi llevaven els objectes personals, els rentaven, desinfectaven i els hi donaven uniformes isabates.
Levi passa a ser un Häftling a que el seu nom a sigui 174.517, els tatuaven el número al braç esquerre: informa de l'època d'entrada al camp, el comboi de què es formava part i la seva nacionalitat.
El Lager estava dividit en 60 barracons, cadascun amb funcions diferents.
Hi havia tres tipus de persones: criminals, polítics i jueus. Els SS hi són a fora del camp. Divideixen els jueus en 200comands amb un Kapo al capdavant. La major part es dediquen al transport.
Hi havia moltes prohibicions com apropar-se al filat espinós, fer preguntes o dormir amb la jaqueta posada.
Es hi revisaven els polls, si s’ha havien rentat els peus, el dissabte, es rapava el cap, el diumenge revisió...
3) INICIACIÓ
A Primo Levi li assignen Bloc 30 i llitera compartida amb Diena. Ell aprèn a no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Traball sobre un llibre
  • Primo Levi
  • Primo levi
  • Primo Levi
  • Primo Levi
  • primo levi
  • Holocausto Primo Levi
  • Ensayo Primo Levi, "Esto es un hombre"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS