tractament parkinson

Páginas: 4 (856 palabras) Publicado: 20 de abril de 2013
FONAMENTS DEL TRACTAMENT
1. MEDICACIÓ:
Ara per ara es coneixen medicaments que permeten alleujar la major parat dels símptomes de la malaltia del Parkinson, encara que no l’eliminin la causa; sónels següents:
Amantadina: És un fàrmac efectiu davant tots els símptomes, tot i que sol tenir un benefici temporal.
Anticolinèrgics: Alleugen la tremolor i la rigidesa. Redueixen l’excés deproducció de saliva. Els efectes secundaris més freqüents són sequedat de boca, restrenyiment i visió borrosa. També e pot produir una pèrdua de memòria.
Selegilina: Discretament efectiva sobre elssímptomes. Retarda la necessitat d’introduir la levodopa en el tractament. Se li atribueix un paper neuroprotector.
Agonistes dopaminèrgics: Els agonistes dopaminèrgics són una opció de tractament únicinicial en pacients joves. Produeix beneficis similars als de la levodopa. Els seus efectes secundaris consisteixen en una disminució de tensió arterial, nàusees, vòmits, restrenyiment i trastornspsíquics (al·lucinacions i confusions) els agonistes utilitzables són la brococriptina, la pergolida, l’apomorfina, la lisurida, la cabergolina,el ropinirole i el pramipexole, alguns dels quals encara noestan disponibles per a la pràctica diària al nostre país.
Levodopa: Continua sent el medicament efectiu més utilitzat per al tractament de la malaltia de Parkinson. La levodopa és precursora de ladopamina i corregeix el dèficit d’aquesta substància al cervell de les persones malaltes de Parkinson. Millora tots els símptomes de la malaltia, però és menys eficaç a l’hora de controlar la tremolor iles alteracions de la postura.
Característiques:
S’en comença a notar una resposta positiva al cap de 3-5 dies d’haver estat administrada.
L’efecte màxim s’obté al cap de dos o tres mesos demedicació continuada.
Amb el temps, alguns pacients que prenen aquest medicament poden experimentar una regressió de la millora obtinguda al principi del tractament.
D’una banda, apareixen les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tractament
  • tractament
  • TRACTAMENT
  • parkinson
  • Parkinson
  • parkinson
  • Parkinson
  • Parkinson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS