Tractat d'Utrecht

Páginas: 3 (627 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2013
Tractat d’Utrecht
Països participants: Corona de Castella, Regne de França, Gran Bretanya, Portugal, Savoia i Províncies unides.
Va donar lloc a la fi de la guerra de successió.
Repartiment deterritoris:
Gran Bretanya pren de la Corona de Castella Menorca i Gibraltar. Rep Nova Escòcia, la badia de Hudson i Terranova cedides per França, i l’illa de Saint Kitts al mar Carib.
Savoia i Niçason retornades a Savoia ja que foren ocupades per França a la guerra. Rep Sicília de la corona de Castella. Rep el títol de rei, que a partir d’aleshores tindrà la casa Savoia.
Una sèrie de fortalesesal nord dels Països Baixos espanyols són donades per Felip V a les Províncies Unides.
Brandeburg rep Güeldres del Nord de mans de la Corona de Castella, la “barrera” de Neuchâtel, cedida per França.Es transforma en regne amb el nom de Prússia.
La Corona de Castella retorna la Colònia del Sacramento a Portugal.
Les possessions europees espanyoles (països Baixos espanyols, Milanesat, Nàpols,Flandes i Sardenya). Al 1725 abandona la reclamació del tron castellà i es proclama emperador.
França es compromet a no donar suport als pretendents Stuart. També enderrocà les fortificacions deDunquerque i cegar el seu port. Obté el Principat d’Orange.
Felip V rep el reconeixement com a rei de la Corona de Castella i de les índies. Es prohibeix que el rei de Castella i el de França siguin lamateixa persona.








Tractat d’Utrecht:
El tractat d’Utrecht són una sèrie de tractats de pau que sorgeixen després de la Guerra de Successió de la Corona de Castella on hi ha una sèrie depaïsos que hi intervenen de manera directa o indirecta. Per una banda, hi ha Felip V d’Anjou, amb el suport del Regne de Castella i el Regne de França, i per l’altre les Províncies Unides (actualmentPaïsos Baixos), Anglaterra, Portugal, Àustria (amb el possible successor Carles d’Austria), Savoia i Brandenburg. La corona d’Aragó no va estar d’acord en firmar el tractat i van ser vençuts l’11 de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Assaig tractat polític de spinoza
  • Segon tractat sobre el govern civil
  • preguntes tractat de versalles
  • Tractat santa alliança
  • Tractat de lliure comerç d'amèrica del nord
  • Afectes Tractat De Lisboa En Comerç De l'Ue
  • Segon tractat sobre el govern civil
  • Locke, segon tractat sobre el govern civil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS