Tractores

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2011
TRACTORS

Que és un tractor?
Vehicle especial autopropulsat que s’ utilitza per arrestrar o empenye remolcs , aperos, d’altres màquines o càrregues pesades. Hi ha tractors destinats adiferents feines , ex: moviments de terra, construcción, agricultura, manteniments d’espais verds professionals ( tractors compactes). Els tractors es caracteritcen per la seva capacitat d’adheréncia alterreny.

Els tractors han substituit a bous,mules i rucs.

PARTS DEL TRACTOR.

Xasis
Motor
Transmissió ( caixa de canvis, diferencial , embrague,reductor final,pal.liers, rodes, toma de força)Polea
Alçament hidraulic
Enganxe
Direcció

Accionaments especials

Un tractor té un o diversos sistemes d'accionament per utilitzar eines. Els  tractors agrícoles habitualment tenen a la partposterior un sistema de tres braços (actuadors i tensor), denominat enganxament tripuntal, mitjançant el qual s'aixeca i baixa l'eina acoblada com una arada, una embaladora, una picadora, segadora, ouna adobadora. Els dos braços inferiors són accionats habitualment per una bomba hidràulica mitjançant un distribuïdor, que al seu torn és moguda pel motor del vehicle. El sistema tripuntal efectuaun moviment pla de quadrilàter articulat. dels tres braços el de dalt és extensible per a poder regular el ormeig, avui en dia estan equipats amb sistemes electrònics de sensibilitat perquè quan esprodueixi més força de la normal es desplaci cap a dalt per evitar trencaments del tractor.
Per a l'accionament d'algunes eines, els tractors agrícoles solen portar una presa de força, que consisteixen un eix nervat que és accionat pel motor del vehicle mitjançant una transmissió d'engranatges.
Tots els tractors del mercat porten un sistema paral lel hidràulic amb l'elevador per podersubministrar un cabal d'oli a les eines, per norma el sistema hidràulic sol tenir una pressió màxima de 220 Bar i un cabal màxim de 300L. per minut pot ser tot això regulat per l'operador.

Avui dia al món...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tractor
  • Tractor
  • Tractores
  • El Tractor
  • El tractor
  • Tractores
  • tractor
  • Tractores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS