Traducción

Páginas: 4 (909 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
ELS MAGATZEMS D’ENERGIA SOLAR PODEN ACTUAR QUAN ES FA DE NIT

Si l’energia solar finalment esdevé important —és a dir, si genera una part significativa de l’energia de la nació— la indústria,segons els experts, ha de superar un gran escull: trobar la manera d’emmagatzemar-la per al seu ús quan el sol no brilla.

Aquest desafiament sembla obrir un nou camí a una forma diferent d’energia, lasolar tèrmica, que produeix electricitat mitjançant l’ús de la calor del sol per tal de bullir aigua. Aquesta aigua es pot utilitzar per escalfar la sal que emmagatzema l’energia fins més tard, a leshores de més demanda a l’estiu, quan el sol s’apaga i les famílies engeguen els seus electrodomèstics i l’aire condicionat.

Dues empreses de Califòrnia planegen implantar la tecnologiad’emmagatzematge: SolarReserve, que construeix una planta al Desert de Nevada per tal de començar el proper any, i BrightSource, que preveu tres plantes a Califòrnia que començarien a operar en 2016 i 2017. Junts,els quatre projectes podran subministrar energia a desenes de milers de llars durant una nit d’estiu.

Està per veure’s si la tecnologia tindrà èxit, però empreses com Google, Chevron i GoodEnergies inverteixen en ella, i les empreses públiques NV Energy i Southern California Edison han signat contractes a llarg termini per comprar energia d’aquestes noves centrals energètiques totalmentdiferents.

Els panells de cèl·lules solars complementaris tindran un paper crucial a les centrals, ja que produeixen electricitat directament del sol. Quan els panells reben menys llum solar al vespre oen dies ennuvolats, les centrals redoblaran esforços, fent ús de l’energia tèrmica emmagatzemada.

Aquest treball serà més important si els panells fotovoltaics, el preu dels quals ha descenditbruscament els últims temps, són encara més barats i brollen en milions de teulades. A mesura que la xarxa depèn més dels mòduls fotovoltaics o les turbines eòliques, es necessitaran altres fonts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Traduccion
  • Traduccion
  • Traduccion
  • Traduccion
  • Traduccion
  • traduccion
  • traducción
  • traducciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS