trafic de dones

Páginas: 13 (3211 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2015

Els homes són els que generen la demanda, i les dones son la oferta.

Índex

Introducció Pàg. 2 i 3
Què passa? Pàg. 4
Control i abús de la sexualitat Pàg. 5 de les dones i les nenes
Repressió i explotació Pàg. 5, 6 i 7
L’oferta i la demanda Pàg. 7, 8 i 9
Internet i el tràfic Pàg. 9 i 10
Les causes d’aquestasituació Pàg. 10 i 11
Defensors Pàg. 11, 12 i 13
Annexos Pàg. 14 – 17
Reflexió final Pàg. 18









Introducció
Entre les víctimes del tràfic de persones s'ha observat una major diversitat de nacionalitats a Europa occidental i central que en totes les altres regions del món, i majoritàriament (84%) la tracta era amb fins d'explotació sexual .
Així com, tant elpercentatge dels casos com el tipus d'explotació detectats es troben determina per les pautes d'intervenció de les autoritats de repressió. El 2006 , en tot occidental només hi va haver unes 150 condemnes pel delicte de tràfic de persones, que és aproximada ment la mateixa quantitat registrada només en Alemanya. Costa determinar fins quin punt indica si el problema és major o si es tracta simplementd'una vigilància més estricta.
En els últims anys, la majoria de les víctimes de la tracta de persones detectades a Europa provenia de els Balcans i l'antiga Unió Soviètica, en particular de Romania , Bulgària ,Ucraïna ,la Federació de Rússia i Moldàvia . S'ha localitzat a víctimes de per almenys alguns d'aquests cinc països per tot Europa. No obstant això , el predomini dels grups corresponentssembla modificar-se amb l'aparició de nous països d'origen a Europa.









Tot i que la tracta que s'origina a Amèrica del Sud afecta un nombre menor de països , en els que hi ha sol aconseguir grans proporcions . Els principals països de destinació de les víctimes sud-americanes són Espanya , Itàlia , Portugal , França, els Països Baixos, Alemanya , Àustria i Suiza. La major part del tràfic esrealitza amb fins d'explotació sexual i inclou a transsexuals. De les víctimes d'origen sud-americà en Europa és cada vegada major el nombre de “brasileñes” . La tracta originada a Brasil afecta principalment a les comunitats pobres del nord (com les dels Estats d'Amazones, Parà, Roraima i Amapá)i no a les regions més riques del sud .









Què passa?
El 80% del tràfic d'éssers humans ésdestinat a la prostitució i a Espanya els explotadors sexuals trafiquen amb almenys 18.000 dones cada any. Al nostre país, com a mínim, 300.000 dones són explotades sexualment i cada dia uns 900.000 homes utilitzen a dones traficades i prostituïdes. A part del drama del tràfic es parla que el 95% de les prostitutes (traficades o no) són víctimes d'assetjament sexual, entre el 60% i el 75% van serviolades mentre es prostituïen i entre el 70% i el 95% van ser víctimes de maltractament físic.
La majoria de les dones prostituïdes estan en greus situacions d'exclusió social: més del 85% són immigrants procedents de països amb menys oportunitats i més desfavorits(Nigèria, Colòmbia, Equador o els països de l'Est Europeu)
L'explotació sexual de les dones constitueix una violació permanent dels DretsHumans. Sens dubte que tant la prostitució com en tràfic de dones són una forma de violència cap a la dona doncs aquestes dones són usades i abusades per clients i
reduïdes a una mena de condició de mercaderies o objectes sexuals.
Distingir entre dones traficades i prostituïdes és una manera de crear una forma permissible d'explotació sexual. El tràfic es destina a la prostitució, després és unaforma de prostitució. En tots dos casos, les dones sofreixen els mateixos tipus de violència.

Totes les dones que he entrevistat al Centre d'Acolliment han manifestat alguna forma de violència, des de físiques (cremades en la cara i el cos, introducció d'elements en la vagina, cops de tot tipus, blaus, amputació d’algun dels membres) com a psicològiques per la violència que viuen i per les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El PEZ GORDO DEL NARCO TRAFICO EN COLOMBIA ...... DON MARIO
  • Trafico
  • Trafico
  • Trafico
  • trafico
  • TRAFICO
  • Trafico
  • Trafico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS