Trangènicos

Páginas: 7 (1569 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
Abril Raluy de Jong 30/10/2013


Ciències pel món contemporani: “ Transgènics ”



1. Fes un mol breu resum del vídeo que has vist.

En el vídeo del programa Que Qui Com que hem vist ens plantegen la resposta de que és un transgènic i de com es fabriquen perdesprés ser utilitzats, no sol en els vegetals, si no també en els aliments que consumeixen els animals de les granges. En la explicació sobre aquets transgènics s’utilitza com a exemple el blat de moro, que és la única planta cultivada a Catalunya que conté elements transgènic i els diferents punts de dos pagesos sobre el fet de que siguin utilitzats o no. I per acabar, en el vídeo, també esparla de si els transgènics poden tenir algun risc a l’hora de menjar-los.



2. Com es pot generar un transgènic?

El primer pas per crear un transgènic és identificar la característica de una planta (encara que també pot ser la de un bacteri, un virus o d’un animal) que es te que transferir en la planta que es vol modificar. Un com hagis identificat la característica, es tenen que seleccionarels gens que la fan possible i després, es transfereixen al ADN de la planta que vols modificar. Aquet procés de “transferència del ADN” més concretament es fa es uns laboratoris especialitzats on s’agafa el gens que volem trasplantar i es col·loca a sobre de unes petites partícules d’or i mes tard, s’introdueixen dins d’un instrument que amb aire comprimit les escopirà de manera que els genss’hauran lligat entre ells. Després de aquets procés obtens una llavo que produirà una planta transgènica.



3. Què demostra que es pugui encaixar tan bé el material genètic d’un bacteri i el del blat de moro?

En el exemple del vídeo del transferiment del gen del bacteri Bete al blat de moro podem veure que el “llenguatge” en el que estan formats els dos organismes son exactament idèntics iaixò facilita que el gen que volem introduir en un altre organisme sigui mol fàcil de conseguir. El fet de que el gen de els dos organismes (el del bacteri i el del blat de moro) siguin compatibles i pugui encaixar tan bé, demostra que tots es esser vius estem constituïts per el mateix material genètic i per tan, formem part d’un mateix origen.



4. A què es refereix quan es parla de Blat de moroecològic, vedella ecològica, pollastres o ous ecològics? Què les animals de granja no són tots ecològics o naturals?

Quan es parla de aquets aliments ecològics com la carn, els ous o per el exemple el blat de moro es refereix a productes naturals obtinguts sense utilitzar ni tenir cap tipus de producte químic. Aquets productes també, són elaborats a traves de mètodes que conserven iprotegeixen el medi ambient regulats per la EU, i a demés aquets tenen que estar certificats de que son “productes ecològics” en la etiqueta del envàs.
En el cas del la car o els aliments que derivant de animals, els “animal ecològics” son aquells que no han sigut alimentats amb antibiòtics o amb hormones de creixement i normalment aquets animals han de haver estat criats en un àmbit natural per serconsiderats animals ecològics o de procedència ecològica





5. Quin o quins perills podries representar el menjar un aliment transgènic? Raona la resposta

Per argumentar aquest resposta cal dir primer que encara no s’han fet estudis suficients per demostrar que els aliment transgènic son perillosos i que per tant, no tota la informació que rebem és certa.
Malgrat això, podem dir queels possible perills dels aliment transgènics son que aquets contenen bactèries i productes químic manejats que podrien afectar a la nostra salut fent augmentar la probabilitat de tenir més malalties que si no es consumissin, com per exemple les reaccions al·lèrgies que es creu es podries provocar si es consumeixen algunes de les toxines que contenen les plantes manipulades. En la digestió,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trangenico
  • Trangenicos
  • Trangenicos
  • trangénicos
  • Trangénicos
  • Trangenicos
  • Trangenicos
  • Los Trangénicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS