Transformador de bany d’oli

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2012
El transformador de bany d’oli és el més utilitzat en els centres de transformació (potència i distribució). Per tal de fer-lo més funcional, incorpora una sèrie d’elements de control, protecció...que el fan més pràctic i segur. Les seves parts principals són:

[pic]


1.-Indicador del nivell d’oli: permet observar des de l’exterior el nivell d’oli del transformador.

2.-Dipòsitd’expansió: serveix de cambra d’expansió de l’oli, ja que aquest pateix constants variacions de volum a causa de les determinades variacions de temperatura.
 
3.-Passa-tapes d’entrada: connecten el bobinatgeprimari del transformador amb la xarxa elèctrica d’entrada a l’estació o subestació transformadora.

4.-Passa-tapes de sortida: connecten el bobinatge secundari del transformador amb la xarxaelèctrica de sortida a l’estació o subestació transformadora.

5.-Commutador sense tensió: els transformadors estan normalment equipats amb un commutador en buit de 5 posicions en el costat d’alta tensió,amb el comandament situat a la tapa. Quan es canvia de posició el transformador té d’estar desconnectat, sense tensió.

La posició 1 correspon a la relació més alta, que dóna la tensió més baixa en elcostat de baixa tensió.

La posició 5 correspon a la relació més baixa, que per tant donarà la tensió més alta en el costat de baixa tensió.

6.-Aixeta d’ompliment: permet introduir líquidrefrigerant en la cuba del transformador

7.-Radiadors de refrigeració: la seva funció és dissipar la calor que es pugui produir en les carcasses del transformador i evitar així que l’oli s’escalfi enexcés.

8.-Placa de característiques: s’hi recullen les característiques més importants del transformador, d’aquesta forma podem disposar d’elles en cas que fos necessària conèixer-les.

9.-Cuba: ésun dipòsit que conté el líquid refrigerant, en aquest cas, oli i en el qual se submergeixen els bobinats i el nucli metàl·lic del transformador.

10.-Altres:

Relé Bucholz: és un relé de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bany
  • Banyan Tree
  • Transformadores
  • Transformadores
  • Transformadores
  • Transformadores
  • Transformadores
  • Transformaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS