Transformar profundament el mapa d'europa

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 30 de abril de 2011
En el pla polític, quatre imperis autoritaris es van esfondrar, el que va transformar profundament el mapa d'Europa, redissenyat pel tractat de pau de 1919:

l'Imperi del tsar va quedar transformaten la Rússia comunista (més tard la URSS),
l'Imperi Otomà es va dissoldre donant pas a Turquia (península d'Anatòlia i Constantinoble),
l'Imperi austrohongarès va ser dissolt donant pas als Estatsd'Àustria, Hongria, Txecoslovàquia i Iugoslàvia com a nous països independents,
l'Imperi alemany va finalitzar i va ser reemplaçat per la República de Weimar, que governaria sobre una Alemanyaminvada territorial i econòmicament pel pagament de les reparacions de guerra.
Nou equilibri polític mundial. Encara que les colònies van subministrar queviures, matèries primeres i combatents a les sevesmetròpolis, després de la guerra els pobles colonials van començar a qüestionar els seus llaços amb la metròpoli i van reclamar una millora de la seva situació. Això, sumat al progrés del nacionalismeen el si de les colònies, constituirien el procés de descolonització que iniciaria després de la Guerra i que conclouria amb la independència de diversos estats actuals, després de la Segona GuerraMundial. A aquest primer declivi de la influència d'Europa en les colònies, es va sumar l'expansió dels Estats Units, el major beneficiat de la guerra juntament amb Japó, que reconsideraria seuaïllament dels assumptes mundials, i que juntament amb l'Imperi Japonès tindrien un lloc destacat en l'escena internacional.

Transformació social. Les diferències socials es van accentuar amb l'enriquimentdels mercaders d'armes i l'empobriment dels petits estalviadors, els retirats i els assalariats afectats per la inflació. Les dones van adquirir un nou lloc en la societat i es van tornarindispensables durant tota la guerra, al camp, les fàbriques, les oficines, les escoles (per compensar la marxa de nombrosos professors). El feminisme progressava, el dret a vot va ser acordat a Gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mapa D'Europa Després De La Primera Guerra Mundial
  • poblacions d'europa
  • EL MITE D'EUROPA
  • Formació d'Europa
  • Transformadores
  • Transformadores
  • Transformadores
  • Transformadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS