Transgenics

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2012
La resistència a herbicides es basa en la transferència de gens de resistència a partir de bacteris i algunes espècies vegetals. A més, la base de la síntesi de proteïnes de moltesd’aquestes plantes té un caràcter insecticida. Aquesta protecció dona avantatges:

-Reducció del consum d'insecticides per al control de plagues.
-Protecció duradora i efectiva en les fasescrítiques del cultiu.
-Estalvi d'energia en els processos de fabricació d'insecticides.
-S'augmenten les poblacions d'insectes beneficiosos.
-Es respecten les poblacions de fauna terrestre.Un altre aspecte molt important d'aquestes plantes és que suposen un incentiu perquè els agricultors adoptin tècniques d'agricultura de conservació, on se substitueixen parcial ototalment les labors de preparació del sòl. Aquesta substitució permet deixar sobre el sòl els rostolls del cultiu anterior, evitant l'erosió, conservant millor la humitat del sòl i disminuint lesemissions de CO2 a l'atmosfera. A llarg termini s'aconsegueix millorar l'estructura del sòl i augmentar la fertilitat del mateix.

Aquest tipus de resistència es basa en la transferènciaa plantes de gens codificadors de les proteïnes Bt del bacteri Bacillus thuringiensis, present en gairebé tots els sòls del món, que confereixen resistència contra insectes, en particularcontra lepidòpters, coleòpters i dípters. Cal assenyalar que les proteïnes Bt no són tòxiques per als altres organismes. L'activitat insecticida d'aquest bacteri es coneix des de fa més detrenta anys. La Bt és una exotoxina que produeix la destrucció del tracte digestiu de gairebé tots els insectes que l’hagin engolit.

Exemples més destacats d’aquests cultius s'hanobservat a EUA i a Argentina.
Plantes resistents a diferents virus actualment són el tabac, la patata, el tomàquet, el pebrot, el carbassó, la soia, la papaya, els alfals i l’ albercoquer.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transgènics
  • Transgènics
  • Aliments Transgènics
  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Transgenics
  • TRANSGENICS
  • Transgenics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS