Transgenics

Páginas: 10 (2390 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
Organismes transgènics

9398003874770
Índex:
Introducció
Organismes transgènics
Tipus d’organismes transgènics
Plantes transgèniques
Animals transgènics
Microorganismes transgènics
Quin és el seu procés de creació?
Quins són i on es troben?
Avantatges i desavantatges
Legislació
Exemples de transgènics

Introducció
L'ADN és abreviatura de l'àcid desoxiribonucleic, que és elque conté les instruccions genètiques de tots els organismes vius i és el responsable de la seva transmissió hereditària.
El paper principal de la molècula d'ADN és l'emmagatzematge a llarg termini d'informació i conté les instruccions necessàries per construir altres components de les cèl·lules, com les proteïnes i les molècules de ARN. Totes les proteïnes que formen un individu o que l'individudesenvolupa estan codificades en l'ADN, per tant, es pot considerar a l'ADN com el “cervell”cel·lular que regula el nombre, naturalesa de cada tipus d'estructura i la seva composició transmetent la informació hereditària i determinant l'estructura de les proteïnes, que a través d'enzims actuen sobre la resta de funcions cel·lulars. Existeix una segona classe d'àcid nucleic, denominat àcidribonucleic(ARN)la funció més important consisteix en la conversió de la informació continguda en l'ADN en proteïnes específiques. Per tant, ja que els tres tipus de molècules, ADN, ARN i proteïnes contenen informació biològica en les seves seqüències, sovint se les anomena macromolècules d'informació.
La informació genètica passa de generació en generació gràcies a la replicació de la molècula d'ADN.Gràcies a l'avanç de les tècniques genètiques els científics són capaços de dirigir aquesta herència aconseguint mutar la informació dels individus atorgant-los propietats diferencials a les quals abans no tenien.
La història del seu coneixement comença l'any 1869 quan Frederick Miescher va descobrir en el nucli de les cèl·lules una substància de caràcter àcid a la qual va anomenar àcid nucleic. Enels anys 20, el químic alemany Robert Feulgen, va descobrir que l'ADN estava situat en els cromosomes. A partir d'aquest descobriment tot va succeir molt ràpid. En 1944 Avery, McClenod i McCarty comproven que l'ADN és el portador de la informació genètica. En 1953 Watson i Crick revelen que l'estructura de l'ADN és com una doble hèlix que recorda a una escala de cargol.
Organismes transgènicsSón organismes als quals, aplicant tècniques d'enginyeria genètica, s’introdueixen mutacions i modificacions en aquest organisme per aconseguir unes característiques desitjades.
Les alteracions genètiques dels aliments van començar fa molt temps per aconseguir erradicar el gana al món (entre altres coses), però les seves investigacions van prendre un rumb diferent, aplicant aquests coneixements ala indústria alimentària. i introdueix al mercat el primer producte vegetal amb el seu ADN alterat.
Els aliments transgènics com els coneixem avui tenen els seus orígens a la fi de la dècada dels 90 que és quan es crea i es va comercialitzar per primera vegada a Estats Units en 1994. Era un tomàquet transgènic amb una modificació d'un gen que codifica un enzim que retardava la putrefacció.
Tipusd’organismes transgènics
Plantes transgèniques
El blat de moro i la soia, són dues dels aliments d'origen vegetal als quals més se'ls ha sotmès a modificacions del seu ADN, o se'ls ha convertit en transgènics a fi que siguin més resistents a les plagues i a les inclemències del temps.
Les alteracions genètiques que es poden produir en un organisme d'origen vegetal poden ser per exemple:fruites sense llavors, fruits que maduren més tard del que és natural, fruites a les quals se li ha modificat el color i el sabor, es pot modificar la quantitat de minerals i crear un híbrid a partir de diversos diferents fruits.
Les plantes transgèniques busquen diferents objectius:- Busca una modificació del vegetal que proporcioni major utilitat des del punt de vista alimentari.
- Producció de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transgènics
  • Transgènics
  • Aliments Transgènics
  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • TRANSGENICS
  • Transgenics
  • Transgenics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS