Transporte aerio

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2010
Transport Aeri

Es considera transport aeri al servei la fi del qual sigui el trasllat d'un lloc a un altre de passatgers i/o càrrega, mitjançant la utilització d'una aeronau.
En la categoriad'aeronau s'expliquen els aerodinos -aeronaus més pesades que l'aire i, per tant, les úniques capaces de generar sustentació (avió, helicòpter)-, i els aeróstatos -aeronaus més lleugeres que l'aire, perla qual cosa no generen sustentació (globus aerostático, dirigible).
El primer vol autopropulsado d'un aeroplano va tenir lloc en 1903 i va ser protagonitzat pels germans Orville i Wilbur Wright,considerats pares de l'aviació moderna.
Jurídicament, el servei de transport aeri presumeix sempre finalitats de lucre.
El transport aeri és la modalitat més regulada en el globus terrestre, arran de laII Guerra Mundial, la majoria dels països del món van subscriure el Conveni de Chicago en 1944 on es van asseure les bases de les regulacions del transport aeri. El transport aeri és el més segur detots els mitjans de transport. Els avançaments de la navegació aèria, de les telecomunicacions i de les facilitats electròniques han permès que l'aviació hagi progressat meravellosament.
Endesenvolupar-se en el mitjà aeri, gaudeix de l'avantatge de la continuïtat d'aquest, que s'estén sobre terra i mar, però es veu limitat per la necessitat de comptar amb costoses infraestructures i el majorcost econòmic que altres transportis.
El transport aeri té sempre finalitats comercials. A les finalitats militars, aquest s'inclou en les activitats de logística.
Dins de l'àmbit civil, el servei detransport aeri pot ser regular (línies aèries) i no regular. Les línies aèries es caracteritzen per estar subjectes a itineraris, horaris i freqüències, independentment de la demanda que posseeixin.Els serveis no regulars són també coneguts com "a demanda" (charter). Es presten serveis de transport de passatgers i/o càrrega, coneguts en el seu conjunt com a indústria aerocomercial.

-Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aerio
  • Conveni Col•Lectiu Del Transport Aeri De Viatgers.
  • La guagua aeria
  • Acodo Aerio
  • Aeri
  • Transporte
  • transporte
  • Transportes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS