transporte

Páginas: 5 (1153 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014
En relació al transport, el cotxe més utilitzat probablement per els propietaris dels apartaments de l'Unité era el Renault 4CV. Aquest, era un cotxe senzill, sense masses presetacions, tot i així el que es pretenia amb el llançament d'aquest automobil era que la gran part de la població pogues accedir a comprar-se'n un sense necessitat de tenir un alt nivell adquisitu. Tot el contrari, anavadirigit a la classe treballadora, mitjana-baixa.
Tal hi com s'ha comentant anteriorment, l'unité d'habitacions va ser un encarreg del govern frances a le Corbussier en la finalitat de poder allotjar families obreres de l'època. Despres de la segona guerra munidal, hi amb un panorama en reconstrució de les ciutats, els governs de molts països començen a donar solucions a aquelles classes socials mésafectades per la guerra. Les classes mitjes i baixes.
És per això que surgeix un cotxe com és el Renault 4CV. Un automòbil de baix cost, produït pel fabricant francès Renault des d'agost de 1947 fins al juliol de 1961.
Un dels motius de l'el·lecció del 4CV de Renault, és perquè era un cotxe françes, això feia que no s'hi sumessin les despeses de transport, com podia passar quan cotxesfabricats a Estats Units eren comercialitzats a Europa i s'havien d'enviar aqui.


Per situar-nos, cal fer una mica d'història sobre l'empresa peugot.

Els seus orígens estan situats als tallers creats pels germans Louis, Marcel i Fernand Renault cap al 1900, capdavanters europeus d’aquesta indústria. La Primera Guerra Mundial va fer d'aquesta empresa una indústria de guerra i els anys posteriorsportaren la diversificació productiva en el camp de la maquinària agrícola. El 1945 Renault es va nacionalitzar i es va convertir en Régie Nationale des Usines Renault. Des del 1990 és de nou una societat anònima
Renault també és una important empresa productora de camions i maquinària agrícola desprès doncs d'haver absorvit la companyia fundada el 1955 Saviem. Molt important pel que fa acamions en aquell moment.
Uns anys més tard concretament en el 1974, va adquirir la totalitat de la firma
L’any 1974 adquirí la totalitat de la firma Berliet, una companyia que fabricava Automòbils, autobusos, vehicles militars i camions, primer però aquesta empresa va estar anteriorment vinculada amb la marca Citroën.
Al 1990 s'associà amb el grup suec Volvo, pero tan sols durà tres anys ja queaquest fracassà.











Fitxa tècnica Renault 4 CV



Motor: benzina darrere longitudinal amb 4 cilindres en línia. Aquest motor té un bloc de fosa amb camises humides intercanviables, culata d'alumini, i cigonyal de tres suports.
Cilindrada: 747 c.c.
Diàmetre i carrera: 54,5 mm x 80 mm.
Potència: 17/21 CV.
Alimentació: per carburador Solex. Encesa per distribuïdor Delco ibobina. Bateria de 6 V.
Refrigeració: per aigua en circuit obert amb bomba mecànica.
Transmissió: caixa de canvis amb palanca al terra de tres velocitats i marxa enrere.
Carrosseria: acer amb quatre places i quatre portes basculants sobre el pilar central.
Frens hidràulics: davanters i darreres de tambor.
Suspensió davantera i posterior: molls.
Dimensions: 3,63 m de llarg, 1,43 m d'ample, i1,47 m d'alt.
Dipòsit de combustible: 27,5 L.
Pes: 600 kg.
Velocitat màxima: 90 km/h.



























El nom Volkswagen és degut al fet que en els anys 1930 va sorgir a Alemanya el projecte de construir un automòbil que fos accessible per a un gran nombre de persones. Quan Adolf Hitler s'alçà amb el poder en 1933, decideix posar en marxa un pla de fomentde la indústria de l'automòbil, amb l'objectiu de rellançar les seves fàbriques i fer-les més competitives enfront de les angleses i les franceses. D'aquesta manera es llança un concurs als empresaris per a la concessió de la fabricació del denominat 'automòbil del poble' (Volks Wagen). Ferdinand Porsche va ser l'encarregat de dur a terme el projecte la fi del qual era construir un vehicle...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transportes
  • transporte
  • Transportes
  • Transporte
  • Transporte
  • Transporte
  • Transporte
  • Transporte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS