Transtorno de multiple personalidad

Páginas: 5 (1178 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2015
Trastorn d'identitat dissociatiu (Transtorn de personalitat múltiple)

ÍNDEX

1- Introducció
2- Causes/Origen
3- Descripció del transtorn
4- Tractament
5- Conclusió
6- Exemple (video)
7- Pelicules relacionades al transtorn
8- Bibliografia

Introducció
El trastorn d'identitat dissociatiu és un diagnòstic controvertit descrit en el DSM IV( Manual diagnòstic i estadístic delstrastorns mentals) com l'existència de dos o més identitats o personalitats en un individu, cadascuna amb el seu propi patró de percebre i actuar amb l'ambient. Almenys dues d'aquestes personalitats han de prendre control del comportament de l'individu de forma rutinària, i estan associades també amb un grau de pèrdua de memòria més enllà de la manca de memòria normal. A aquesta pèrdua de memòria se liconeix sovint com a temps perdut o amnèsic.

Causes
El transtorn d’identitat dissociativa es pot desenvolupar degut a diverses causes:

Que la persona tingui una predisposició psicobiològica per disociar com a mecanisme de defensa
Que la persona hagi patit una experiència traumàtica que li hagi portat a dissociar
Que la persona hagi sigut desatesa o abandonada durant la infànciaHabitualment, els traumes que causen aquesta malaltia són causats per un abús repetit a la infància(el 96% de tots els afectats van patir repetits abusos sexuals o físics durant la infantesa) , el qual normalment és perpetrat per una persona de la família, que normalment s’encarrega de cuidar a la persona en qüestió.
Aquest moment actua com a principi del desdoblament en diferents personalitats.

Elsnens afectats pateixen un perill i una humiliació constants dels que no poden fugir. Per poder superar aquesta situació, els afectats desenvolupen un mecanisme per fugir del dolor: arrenquen els fets reals de la seva memòria i creuen que no formen part de la situació. Aquest procés passa inconscientment i no es pot controlar. Per poder superar el trauma continuat, els afectats es desdoblen en dueso més identitats. Cada identitat assumeix determinades funcions en les diferents situacions i pot tornar a aparèixer en una situació similar.
Descripció del transtorn

Les persones amb un trastorn d'identitat dissociatiu poden experimentar sovint símptomes que poden semblar-se als d'altres trastorns psiquiàtrics. La majoria de les persones pateix símptomes de depressió, ansietat (dificultat perrespirar, pols accelerat, palpitacions), fòbies, atacs de pànic, alteracions de la gana, estrès posttraumàtic i símptomes que simulen els de les malalties físiques.

Poden estar preocupades pel suïcidi i són freqüents els intents, així com els episodis de automutilació. Moltes persones amb trastorn d'identitat dissociatiu abusen de l'alcohol o de les drogues en algun moment de la seva vida.Elcanvi de personalitats i l'absència de consciència del propi comportament en les altres personalitats fan sovint caòtica la vida d'una persona amb aquest trastorn. Com les personalitats sovint interactuen entre elles, la persona diu sentir converses internes i les veus d'altres personalitats. Això és un tipus d'al·lucinacions.


Hi ha diversos signes característics del trastorn de lapersonalitat dissociatiu:

1- Símptomes diferents que ocorren en diferents moments.
2- Una capacitat fluctuant per assumir les seves funcions, des de l'eficàcia en el treball ia la casa fins a la inhabilitat.
3- Intensos mals de cap i altres símptomes físics.
4- Distorsions i errors en el temps i amnèsia.
5- Despersonalització i desrealització (sentiment d'estar separat d'un mateix i experimentar elseu mitjà com irreal).
6- Constants crisi de pànic.
7- Trastorn de les persones amb les que es troba o hagi vist (no reconeixer a coneguts o amics degut a les “diferents vides” que porta la persona).

Les persones amb un trastorn d'identitat dissociatiu freqüentment senten parlar a altres del que elles han fet però que no recorden. Altres poden esmentar canvis en el seu comportament que elles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transtorno de la personalidad multiple
  • transtornos personalidad multiple
  • Transtorno De Personalidad Múltiple
  • Transtornos de la personalidad
  • TRANSTORNO DE PERSONALIDAD
  • Transtornos de personalidad
  • Transtornos de la personalidad
  • Transtornos de la personalidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS