Transtorns mentals

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013

Malalties mentals i neurodegeneratives.
Trastorns de conducta

Què és un trastorn de conducta?
El trastorn de conducta és una alteració del comportament que es caracteritza per un comportamentantisocial que viola els drets de les altres persones, les normes i les regles adequades per a l'edat. Alguns dels comportaments que es poden citar són la irresponsabilitat,el comportament transgressor, la violació dels drets aliens, p. ex. furts, l'agressió física als altres. Aquests comportaments a vegades es poden presentar junts, encara que també en pot aparèixer un sense anar acompanyat delsaltres.

Causes
Són molts els factors que contribueixen al desenvolupament d'aquest trastorn. Els exàmens neuropsicològics indiquen que els nens i adolescents que presenten aquest trastorn tenenafectat el lòbul frontal del cervell, fet que interfereix en la capacitat de planificar, evitar riscos, aprendre de les experiències negatives.
Es considera que el temperament dels infants té origengenètic. Els nens i adolescents de caràcter difícil tenen més probabilitat de desenvolupar aquests trastorns de comportament.
Els que provenen d'entorns en desavantatge, desestructurats odesorganitzats tenen més possibilitats de desencadenar aquest trastorn. Se sap que els problemes socials i el rebuig per part dels companys contribueixen a la transgressió.
Existeix també una relació entre elbaix nivell socioeconòmic i els trastorns de conducta.

Diagnosi
Aquests nens solen presentar símptomes abans dels 6 anys, tot i que serà en iniciar l'escolaritat quan es posaran més de manifest. Elsseus pares solen descriure com "nerviosos i difícils de calmar durant la infància". En la majoria dels casos es manifesten els símptomes durant tota la infància. En arribar a l'adolescència moltsmilloren, encara que en un 30% - 50% dels casos continuen els símptomes fins a arribar a l'edat adulta, sense poder predir quina serà l'evolució de cada cas en particular. Alguns d'ells poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transtorns
  • transtorns
  • Transtorns del son
  • Malalties Mentals
  • transtorns alimentaris
  • transtorns alimentris
  • malalties mentals
  • transtorns d'estimuls

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS