trcfyvgujolñ

Páginas: 34 (8492 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
y8ujblnkmñ´`u8pukryjxfguhip9uó.,ghjlpo´j-l.hcfhvgjknlukhgjchvblkmñnjl,bm n,-,. n"MAR I CEL", ÀNGEL GUIMERÀ

-Primer Acte:
Saïd és el capità d'un vaixell de corsaris algerians, que han fet presoners a un grup de cristians després d'assaltar la seva nau. Saïd és un mestís, el seu pare era musulmà i la seva mare cristiana. Com que van matar el seu pare, la mare va decidir marxar amb l'expulsiódels moriscos.
Som en alta mar i en un vaixell de corsaris que acaben de guanyar una batalla i han aconseguit un gran botí, un grup de cristians. Els pirates musulmans tenen presos a unes persones cristianes, d'alts càrrecs a Espanya. Saïd, l'arraix, està greument ferit i sabem que Ismul, el metge, és mort i que l'única que el pot atendre és Blanca, la presonera cristiana que anava per a monja.Saïd ordena que li portin la cristiana perquè li curi les ferides. Entre els corsaris es destaquen els següents: Hassèn, la mà dreta de Saïd, fidel com un gos; Malek, rival en el poder sobre el vaixell i Joanot, personatge que es manifesta ambigu i demostra la seva gran enyorança del món cristià.
Entre els cristians, a part de Blanca, apareixen Carles, el seu pare, i Ferran, cosí de Blanca ienamorat d'ella des de la seva infantesa, abans de fer-se novícia. Agraït per la cura, Saïd li otorga a Blanca més privilegis que a la resta de presoners i amb el temps s'enamora d'ella. A través de les trobades per curar Saïd, Blanca ha sentit aparèixer dins seu un sentiment d'amor - compassió que la fa sentir molt culpable. Decideix matar-lo amb el seu punyal però no pot. Just en aquell moment entraun pirata. Després d'estar discutint ell explica a Blanca la seva història de quan era petit i de per què va acabar exercint com a corsari (a l'obra en aquest moment es pot apreciar un indici que hi haurà amor entre aquests personatges, Saïd i Blanca). Quan Saïd li explica a Blanca la història dels seus pares, l'emociona fins a fer-la plorar i ella comprèn que també s'ha enamorat de Saïd, sentimentque els confon a tots dos, ja que pertanyen a mons diferents i oposats i saben que el seu amor no serà ben vist per ningú.

Personatges:
Blanca: És la protagonista de l'obra juntament amb Saïd. És cristiana i està presonera dins del vaixell. És la filla de Carles i es la cosina de Ferran. Quan van ser assaltats per el vaixell musulmà, a ella la portaven cap a un convent per fer-la monja. Ésuna dona sensible i que és molt religiosa.
Saïd: És el capità del vaixell musulmà juntament amb Blanca és el protagonista de l’ obra, és un home dur i sembla ser respectat per part dels altres corsaris. Mostra una actitud agressiva respecte als presoners cristians i especialment per Carles, el pare de Blanca.
Carles: És el pare de Blanca i el capità del vaixell cristià que va ser assaltat pelsmusulmans i sempre assumeix aquest paper mentre estan presoners. Sempre mostra una actitud de rebuig respecte al amor que senten Blanca i Saïd.
Ferran: És el cosí de Blanca.
Joanot: És un cristià que està amb la tripulació del vaixell musulmà. Sempre segueix les ordres que se li manen.
Hàssen: És el home de confiança de Saïd i fa tot el que aquest li mana i el defensa sempre.
Malek: És el segonmés important de la tripulació, sempre manté una actitud crítica respecte al que fa el capità.
Osman: Es un tripulant musulma que té un paper secundari en la obra i que es posa de part de Malek en alguns moments.
Mahomet: Es un altre tripulant mususulma que té un paper secundari com Osman.


-Segon Acte:
Els cristians aprofitant que els pirates es posen en contra del seu capità aprofitenaquell mal moment i organitzen un complot contra els pirates per a ells poguer ser alliberats, aconsegueixen matar dos pirates.
També intenten matar a Saïd però Blanca que l'estima no ho vol permetre i li diu a Saïd que si el maten ella es suïcidarà i es clavarà un punyal al cor. Al final arriben a un acord, però, Saïd es troba ferit per darrere i finalment acaba morint, llavors Blanca tal i com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS