Treball Biologia

Páginas: 2 (431 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015
QUÈ SÓN LES DROGUES?
Les drogues són substàncies que actuen sobre el sistema nerviós i n’alteren el comportament i els processos del pensament.
Les drogues actuen sobre el sistema nerviós de lamateixa manera que els neurotransmissors. Passen d’una neurona a una altra a través de les sinapsis.
Les drogues poden tenir diferents efectes sobre el sistema nerviós central. Segons aquests efectespoden ser al·lucinògenes, depressores o estimulants.


TIPUS DE DROGUES I CAUSES QUE PROVOQUEN
Drogues al·lucinògenes. Alteren la transmissió dels impulsos nerviosos, falsegen la percepció de lessensacions i distorsionen la realitat.
Cànnabis: Es tracta d’una droga que provoca bronquitis, hipertensió, taquicàrdia, com també alteracions sensorials, descoordinació de moviments i reaccions de pànic iansietat.
Drogues depressores. Alenteixen o bloquegen la percepció sensorial i la resposta motora.
Alcohol: Els efectes que produeix una mateixa quantitat d’alcohol varien segons l’edat, el pes i elsexe de les persones. La intoxicació aguda pot dur al coma etílic i fins i tot a la mort. L’alcohòlic pateix una transformació del caràcter i es torna irritable.
Si deixa de beure pateix la síndromed’abstinència que provoca nàusees, vòmits i tremolors. També por tenir al·lucinacions.
Drogues estimulants. Acceleren l’activitat de l’individu.
Cocaïna: Provoca la pèrdua de gana, insomni, infart,perforació del septe nasal i greus problemes psíquics.
Tabac: Conté nicotina, una droga estimulant del sistema nerviós. A més, els quitrans, gasos i nombrosos substàncies irritants provoquen malalties comla bronquitis crònica, l’infart i el càncer de pulmó. Quan baixa la concentració de nicotina en sang, els fumadors senten desassossec i necessitat de fumar.
Amfetamines: Els efectes poden serconvulsions, arítmia, augment de la temperatura, hemorràgies cerebrals, crisis d’ansietat i trastorns depressius.


L’ADDICCIÓ I LA DROGODEPENDÈNCIA
Parlem d’addicció o drogodependència quan la persona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL BIOLOGIA 2n TRIMESTRE
  • Memoria treball de recerca biologia
  • Treball Biologia
  • Treball Teixits Biologia
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS