Treball cicle vital

Páginas: 9 (2130 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
Característiques del procés evolutiu del cicle vital

Introducció:
La finalitat d’aquest treball serà la d’analitzar totes les etapes del cicle vital per les quals passa qualsevol persona i interrelacionar-ho amb la pel·lícula “El curioso caso de Benjamin Button”, que vam visualitzar a classe.
Tractaré de fer un profund anàlisi del procés evolutiu, dividit en les diferents etapes que elformen; des de l’inici de la vida, amb el naixement, fins al final, amb la mort.

La pel·lícula que vam visualitzar narra la història d’en Benjamin, el protagonista, una persona amb una vida molt diferent a la de la gent que l’envolta, i a la de qualsevol persona.
En Benjamin, neix sent vell físicament, però intel·lectualment actua com un nadó. Per tant, durant el seu cicle vital, el seu aspectefísic anirà rejovenint i intel·lectualment anirà envellint i madurant. No obstant, en el centre de la seva vida aproximadament, el seu intel·lecte i el seu físic, concorden amb l’edat que té.

El cicle vital:
Definim el cicle vital com el temps que transcorre entre el naixement i la mort d’una persona i durant el qual té lloc un complex procés de desenvolupament físic, psicològic iintel·lectual, que consta d’etapes i trets ben definits.

El cicle vital es pot dividir en diferents etapes:
Infància: naixement - 11anys
Adolescència: 12 anys - 19 anys
Joventut: 20 anys - 40 anys
Edat adulta: 40 anys - 65 anys
Vellesa: 65 anys - mort
* Depèn de l’autor, la divisió i el nombre d’etapes que formen el cicle vital pot variar.

Característiques i anàlisi:

INFÀNCIA:
Com ja he dit,aquest període comprèn des del naixement de la persona fins als 11 anys aproximadament. És un període de molts canvis i es pot dividir en diferents subapartats:

Primera infància (0 – 6 anys):
(0-2 anys)
Desenvolupament motor:
En aquesta etapa són molt importants els moviments reflexos o respostes condicionades a determinats estímuls. Alguns tipus de moviments reflexos són : reptació, rotació,succió, etc.
Al voltant dels 15 mesos el nen començarà a caminar i sobre els 20 mesos començarà a córrer i el moviment serà més coordinat i diferenciat. Tot això li permetrà ampliar el seu coneixement del món .

Desenvolupament mental o cognitiu:
Segons Piaget ens trobaríem en l'etapa sensoriomotora que va des dels 0 fins als 2 anys. Coneixem el món a través dels nostres sentits (primers adesenvolupar) i la motricitat. El nen va després de la conquesta de l'objecte .
El desenvolupament cognitiu implica un procés de descentració progressiva i de coneixement objectiu de la realitat. A poc a poc el nen anirà construint la noció d'objecte .
Desenvolupament afectiu:
Entre els 0 i els 2 anys estaríem parlant de l'etapa oral. Es tracta de la estimulació de la zona bucal, les activitatsseran les de xuclar, mastegar i mossegar, etc. i a través d'això coneix el món que l'envolta. El plaer és produït per l'alimentació i l'objecte de desig és el pit de la mare .
L’infant tarda aproximadament uns dos mesos en somriure i reconèixer a la mare, però no podem afirmar que reconeix al pare fins als quatre o cinc mesos. Molt aviat, l’infant utilitza el somriure com un mitjà de comunicació.Cap als cinc mesos es reconeix davant el mirall i somriu. I més tard aprèn a diferenciar als estranys i s’espanta dels desconeguts. Aprèn a plorar per cridar l’atenció, per tant també a utilitzar els plors com a mitjà de comunicació.
Al final d’aquesta etapa ja comença a pronunciar les primeres paraules.

(2-6 anys):
Desenvolupament motor:
El nen no deixa de guanyar pes i alçada. Elcreixement del cervell porta com a conseqüència que el nen va adquirint un progressiu control sobre el seu propi cos.
També són importants els automatismes bàsics, que són la prensió i la locomoció .

Desenvolupament cognitiu:
En aquesta etapa el més important és el desenvolupament de la intel·ligència infantil, és un període de preparació a les operacions concretes i els elements que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciclo Vital
  • Ciclo vital
  • Ciclo vital
  • Ciclo vital
  • ciclo vital
  • Ciclo Vital
  • Ciclo Vital
  • Ciclo vital

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS