treball de badminton

Páginas: 9 (2159 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
BÀDMINTON
INTRODUCCIÓ
El bàdminton és una versió moderna d'un joc primitiu i més senzill anomenat battledore, que va ser inventat a la Índia i que en els primers anys era una simple forma de diversió. Es practicava amb 2 pales de fusta i una pilota amb el vol més lent.
L'actual joc de bàdminton va sorgir a l'Índia, on es deia Poona, nom de la ciutat on va ser jugat originalment. L'exèrcitbritànic va veure el joc a l'Índia i el va portar a Anglaterra al 1873. En la seva forma original, el bàdminton era un joc més aviat formal que es practicava vestint casaques, sabates amb botons, corbatí i pantalons bombats de seda.
El primer club de bàdminton va ser format a Bath, Anglaterra, el 1873. El joc es va implantar als Estats Units en 1890 i també va ser introduït al Canadà. L'AssociacióNacional de Bàdminton dels Estats Units va ser creada el 1895. En aquesta època es van posar en comú les regles. Per el 1910 ja hi havia 300 clubs de bàdminton i el seu nombre va arribar a 9000 poc després de la Primera Guerra Mundial.
El primer torneig de campionat per a homes i dones d'Anglaterra es va celebrar el 1899. Els primers campionats nord-americans es van efectuar el 1937 a Chicago.Des de 1992 és un esport considerat olímpic d'estiu.
REGLAMENT BÀSIC
DIMENSIÓ DEL TERRENY DE JOC
Les dimensions d'un camp de Bàdminton per a partits de dobles són de 13,40 metres de longitud, per 6,10 metre d'ample. En individuals , les dimensions són de 13,40 metres per 5,18 metres d'ample. La zona final del camp da 0,76 metres d’amplada i 6,10 de llargada. Les zones de recepció del servei sónde 3,96 metres d’amplada i 5,18 metres de llargada. Les línies laterals mesuraran 13,40 metres de llargada i 0,46 metres d’amplada Les línies que limiten el camp han de tenir una amplada de 4 cm . Al voltant del camp haurà d'haver un espai lliure d'obstacles d'almenys 0,50 m . en els laterals i 1,00 m . en els fons . La superfície del camp pot ser de fusta o sintètica sempre que no siguirelliscosa i assegura una bona adherència als jugadors .






SORTEIG
Abans de començar el joc , els costats adversaris han de sortejar i el costat que guanya el sorteig de triar l'opció en qualsevol de les regles següents :
- De treure o rebre primer
- De començar a jugar en un costat de la pista o l'altre
El costat que perd el sorteig exerceix la tria l'opció que queda
PALS I XARXA
Elspals han de ser 1,55 metres d'alt de la superfície de la pista . Han de ser prou rígids per aguantar verticals i mantenir la xarxa tibant i s'han de posar a les línies de banda del joc de dobles .
La distància des de la part superior de la xarxa a la superfície de la pista ha de ser 1,52 metres al centre de la pista i 1,55 metres sobre les línies de banda per al joc de dobles . No ha d'haver capespai entre els extrems de la xarxa i els pals . Si cal , tota l'amplada de la xarxa ha amarrar en els extrems .
MATERIAL
El volant pot ser de materials naturals o sintètics . No importa de quin material es faci el volant, les característiques del vol han de ser en general semblants a les d'un volant amb plomes naturals i una base de suro coberta per una capa prima de cuir .
El volant ha de tenir16 plomes fixades a la base, les plomes poden tenir un llarg variable de 64 mm a 70 mm , però en cada volant de mesurar el mateix des de la punta fins al final de la base. El volant ha de pesar entre 4,74-5,50 grams .
La superfície de la raqueta ha de ser plana , i consistirà en un disseny de cordes creuades connectades a un marc , o entrellaçades alternativament o enllaçades on creuen
El marcde la raqueta , fins i tot el mànec , no ha d'excedir 680 mm en llarg total i 230 mm en ample total, el llarg total del cap no ha d'excedir 290 mm ​​.
El llarg total del cordatge no ha d'excedir 280 mm en llarg total i 220 mm en ample total .





NOMBRE DE JUGADORS NECESSARIS
Quan parlem de jugador ens referim a tots els que prenen part d'un partit . Un partit de bàdminton ha de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS