Treball De Biomes De La Terra Rocio

Páginas: 15 (3606 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015
BIOMES DE LA TERRA
Mapamundi:











1. Boscos:
Un bosc és una formació vegetal dominada per arbres, arbusts, herbes i fongs on també hi conviuen especies animals.
CADUCIFOLIS
Els caducifolis inclouen alguns arbres, arbusts i plantes herbàcies perennes, totes aquelles que perden totes les seves fulles en una part de l'any. Aquest procés s'anomena abscisió. Les plantes que no sóncaducifòlies s'anomenen perennifòlies i les intermèdies es poden anomenar semicaducifòlies les quals perden el fullatge vell quan comença el nou creixement.


UBICACIÓ GEOGRÀFICA:
Es troben principalment entre el bosc de coníferes al nord i en el bosc Mediterrani al sud.
Es localitzen al Est i Oest dels Estats Units, Canada, Mèxic, Sud-Amèrica, Europa, Xina, Japó, Corea del Nord i Corea del sud i part deRússia.
CLIMA:
Regions de clima plujós amb estius càlids i hiverns freds, però més temperats que els de la zona boreal. La temperatura mitjana del mes més fred està compresa entre -5 i +5 ºC. Les precipitacions són força abundants, de 200 a 1 500 mm. Hi ha humitat durant tot l'any.
MEDIFISIC:
Grans arbres que es ramifiquen a partir d'una certa distància del terra, a 2 o 3 metres com a mínim.Presenten un sotabosc reduït, amb un estrat herbaci discret o, com a màxim, amb alguns arbustos esparsos.
FLORA:
Predominen els arbres com els faigs, els roures, els pollancres i els castanyers. Entre ells creixen diferents arbusts, com l'esbarzer i plantes herbàcies. Els arbres creixen molt bé a la primavera i a l'estiu, tant la humitat com la temperatura són adequades. Quan arriba l'estació fredadesfavorable, paralitzen el creixement i perden les fulles, ja que no van a realitzar la fotosíntesi i només servirien per perdre aigua i es danyarien amb les gelades.
FAUNA:
La fauna és més variada que la dels boscos boreals. Està formada per petits rosegadors, com esquirols i ratolins; herbívors, com cérvols i senglars, i carnívors, com fagines, teixons, guineus i linxs, entre d'altres. A l'hivern,el bosc canvia molt. Les aus emigren a zones més càlides, els rèptils paralitzen la seva activitat i els óssos hivernen i sobreviuen gràcies al greix que emmagatzemen durant l'estiu i la tardor.

2. SELVES
La selva pluvial, pluviïsilva, bosc humit o selva humida, és un bioma que es caracteritza per precipitacions abundants durant tot l'any, amb mínims anuals entre 1.750 i 2.000 mm, i un clima ambaltes temperatures. Aquests tipus de boscos es caracteritzen per arbres alts i densos, amb una gran diversitat d'espècies. La zona de convergència intertropical, té un paper significatiu, ja que, en bona mesura, és la responsable de la creació d'aquest tipus de bioma de la Terra.
MEDI FÍSIC:
El clima d’aquestes regions és majoritàriament molt humit amb temperatures entre els 18 i els 20º C. Enaltres pot haver-hi un clima més fred com a la selva montana a causa de la seva latitud i a la gran quantitat de boirina que es produeix. Les precipitacions es donen de manera regular i ben distribuïda durant tot l’any, sent la selva tropical la més plujosa de totes.
Els sòls són poc profunds i no aptes per a l’agricultura.
SELVES TROPICALS:
És un tipus de bosc que es desenvolupa en l'espaiintertropical. Aquest terme es reserva pel bosc tropical humit de manera continuada, on plou un mínim de 1750 litres per metre quadrat a l'any, i en canvi s'anomena jungla quan hi ha una estació seca prou llarga per diferenciar-se del primer.






LOCALITZACIÓ

CLIMA
Els biomes de selves tropicals es troben en les latituds baixes, la seva temperatura és generalment d'uns 80 graus Fahrenheit, amb unahumitat molt alta. No posseeixen grans canvis en les seves temporades com amb molts altres biomes, i en el seu lloc, és igual durant tot l'any. Plourà gairebé tots els dies a causa de l'alta humitat, aquesta humitat barrejada amb la calor crea cúmuls de núvols, ha estat així durant milions d'anys en aquest bioma.

FAUNA
El clima a la selva tropical és perfecte per als milions d'espècies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rocio
  • ROcio
  • rocio
  • rocio
  • Roci
  • Rocio
  • ROCIO
  • rocio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS