Treball De Història Comentari De Text

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2015
4519930-41719500Comentari de text
John Locke. Dos tractats sobre el govern civil, 1960.
1.- Presentació
Tipus de document: Aquest text en qüestió és un text de tema polític ja que es tracta dedos tractats escrits per un filòsof anglès l'any 1690, John Locke.
Tema: Les limitacions del poder absolut del rei per part de la societat civil.
Autor: Per molts, John Locke és considerat elcreador de les bases del liberalisme polític. El llibre Dos tractats sobre el govern civil (1690), és la seva principal obra amb una influència en el pensament polític contemporani actual en el queconvivim. Es va vincular activament amb el partit Whig durant la revolució anglesa de 1688. Conseqüentment es va veure obligat a exiliar-se a Holanda, tornant després del triomf de la revolució anglesade 1688.
Cronologia: La publicació d’aquet famós text, ens endinsa en l’Anglaterra del 1688, després del establiment de la monarquia parlamentaria i del triomf de la revolució anglesa. Aquestaesclata com a conseqüència del trencament d’acord entre la monarquia i el parlament angles. L’absolutisme de Jacob II i i el perill de l’establiment d’una dinastia catòlica estable, va provocar la unióentre tories i whigts, que van cridar i oferir la corona a Guillem II d’Orange, argumentant la religió protestant i un Parlament lliure. Tot va culminar amb l’abolició definitiva de la monarquiaabsoluta i la consolidació de la monarquia parlamentària.
2.- Anàlisi.
Conceptes fonamentals. Estat o llei natural: és l’estat inicial en que es troben les persones. La propietat privada i els dinersfan que hi hagin persones que acumulen més que altres i per tant aquesta situació genera desigualtat. Aquest estat de coses aboca a la comunitat a la guerra, on tothom té dret de defensar-se i pertant de matar a l’altre. Societat civil: l’única manera d’aturar la barbàrie de la guerra és constituir una autoritat que tingui la potestat de castigar aquells que cometin delictes i que aconsegueixi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Texto De Historia Económica
  • comentario de texto historia
  • Comentario De Texto, Historia De España
  • Comentario texto historia
  • comentario de texto historia
  • Comentarios de texto historia
  • Comentario De Texto Historia Economica
  • Comentario De Texto Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS