Treball De La Tuberculosi

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2012
La tuberculosi
És una malaltia transmissible, de causa comuna i sovint mortal causada per microbacteris, principalment Mycobacterium. Principalment afecta als pulmons.
Si la tuberculosi apareixalmenys dos anys després de contraure la infecció, això indica que la infecció romania latent, pel que és més agressiva, provoca lesions pulmonars greus.
Etiologia
Entre els humans es transmet perl'aire.
Les persones infectades sense tractaments, o que es troben en els primers dies d'incubació, eliminen minúscules gotes que contenen els bacteris en tossir, esternudar, escopir o parlar. Latransmissió per via alimentària no és freqüent, encara que la llet no pasteuritzada pot ser font de contagi en els països on la tuberculosi és molt freqüent.
Un fetus pot contreure tuberculosi a través dela seva mare abans de néixer, en respirar o empassar líquid amniòtic infectat. També després de néixer pot contraure al bacteri, en respirar aire amb petites gotes infectades.
Simptomes i signes*cansament intens
*dolor pleurític
*tos crònica
*esput sanguinolent
*febre o síndrome febril.
*suors nocturnes
*pèrdua de pes (anorèxia)

Diagnòstic 
Es basa habitualment en una radiografiatoràcica, una prova de la tuberculina cutània i anàlisis de sang, així com una examinació al microscopi i un cultiu microbiològic dels fluids corporals mostres d’origen pulmonar esput i es farà unabroncoscòpia. O per Tuberculosi genital s’agafaran mostres d'orina i de semen (l’home) i es farà una biòpsia d'endometri (a la dona). O en la tuberculosi miliar es farà una biòpsia de medul·la òssia. Oa pacients immunodeprimits o sospita de pèrdua de pes es farà un hemocultiu. Sediment d’orina.

Prevenció
-Tapar-se la boca i el nas a l’hora de tossir, esternuda i eliminar secrecions. Desprèsllençar-lo per evitar que quedin microbacteris al medi ambient.
-No escopir al terra.
- Aïllament per la persona infectada.
-Cal ventilar l’habitació amb freqüència. Evitant el sistemes de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TUBERCULOSI
  • La Tuberculosi
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS