Treball de lectura “el pou darrere la porta”

Páginas: 7 (1560 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2010
RESUM DE L’ARGUMENT.

L’historia tracta de un nin q nom Àlex, coneix a una nina quan baixava per les escales del seu edifici perquè l’ascensor estava “espatllat”, la nina que nom Olga li pregunta si se debó pensa que esta espatllar l’ascensor y així comencen una conversa. Ella li conta coses molt estranyes que a ell li desconcerten molt però vol saber-ne mes i queden mes tard al bar de avalldel seu edifici.
Quan n’ Àlex arribà la Olga li comença a explicar tot el q sap i tot el q pensa que passa amb els ascensors del seu edifici. Tenia tots els experiment que feia apuntats a un quadern, on explicava lo q passava a tots el viatges q feia amb l’ascensor, ella els nomia “microfenomens”. L’Àlex en veure això va voler fer algun experiment ell mateix i com va temptar la sort al tercerviatge l’ascensor es va aturar de manera poc natural, cosa que a ell li va espantar molt, l’ascensor es va parar a la planta trenta, no havia anat mai, va pitjar l’alarma però no va sonar, es van apagar els llums i de sobte va escoltar sorolls molt estranys, trucaven a la porta del ascensor i una estona mes tard tot va tornar ala normalitat i l’ascensor el va deixar a la vintena planta.
Al diasegüent va parlar amb n’Olga i ella si va dir que li va passar exactament el mateix, es van sorprendre molt i van seguir investigant amb els “microfenomens” que li ocorrien als demes veïns. N’Olga li va demanar a n’Àlex que si volia fer una expedició amb ella per a descobrir el paràsit de l’ascensor. L’expedició es va aplaçar perquè n’Olga es va refredar i mentre el refredat va escoltar coses per la nitquan no dormia, li va explicar a n’Àlex i els dos varen coincidir en que tenien la sensació de que els espiaven.
Una tarda l’Àlex mentre investigava va trobar una bústia negra i a de dins desitjos que demanava la gent, li va contar a n’Olga però no que va trobar un desig d’ ella.
La mateixa tarda van anar tot junts i l’Olga va veure que sols hi havia un paper a dins de la bústia i era el seu,i així es va donar compte de que l’Àlex ja sabia que havia demanat que els seus pares tornessin, no li va donar molta importància i al dia següent començaren l’expedició per la nit, a cada pis trobaven a un veí distint que no coneixien de res que sabien coses de l’ascensor que ells no sabien, els fills de dos parelles d’ancians que ballaven de fora del seu pis varen desaparèixer, el marit d’unaveïna li va deixar per una altra, el marit d’una altra no va tornar quan va comprar tabac perquè vivia al pis trenta i l’ascensor estava espitjat, un cec que li van contar alguna cosa sobre una entre planta..
Ells es varen preguntar moltes coses sobre tot el que li havien dit els veïns, i van seguir la seva expedició, van concloure que els nins que havien desaparegut i el nin que havia tornatboig a la cadira de rodes va ser per una mena de sacrifici que ells varen fer per que els seus veïns compleixin els seus desitjos, i van pensar que el paràsit jugava per matar l’estona, llavors l’ascensor es va parar de sobte i ells el van agafar i els va dur a l’ entre planta, quan varen sortir d’allà per el pou de l’ascensor, varen pujar fins a la trentena planta, a la sala de les maquines del’ascensor, tot el que els havia passat l’hi creien, pensaven que s’havien tornat bojos, però tenien fe l’un en l’altre.
Quan van arribar al terrat hi eren tots els veïns inclús els pares de l’Àlex i els avis de n’Olga, els observaven i ells van passar per davant seu fins a la sala de maquines, on hi havia la clau per obrir la porta. En aquell moment n’Olga va moure el cap quan n’Àlex li va preguntarque què lo passava, va dir q no podia obrir la porta i va començar a tremolar, l’Àlex li va dir que l’obriria ell la porta però ella no volia, però ell ho va fer, quan va encendre el llum n’Olga no va poder evitar mirar i de la por va girar-se i no va veure el que li podia passar a n’Àlex, va començar a plorar i de sobte va desplomar-se al sol i es va quedar inconscient, quan va despertar va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El pou darrere la porta
  • Treball De Lectura
  • Lectura De Porter
  • Treball Lectura Tirant Lo Blanc
  • Treball lectura "El Poder del Yo"
  • Treball de lectura La meitat de l'ànima
  • ALOMA
  • Treball Lectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS