Treball de recerca neurones y neurotransmisors

Páginas: 51 (12504 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
Índex de contingut
1.Introducció 2
2.¿Qué són les neurones? 3
3. Tipus de neurones i funcions 6
4.¿Qué són els neurotransmisors? 9
5.Comunicació neuronal i els seus elements 10
6. Tipus de neurotransmissors, estructura i funcions 12
7.Receptors i inhibidors. 15
7.1. Què és un receptor? 15
7.2.Tipus de receptors 15
7.2. Inhibidors de la serotonina 17
8 Cicle circadià 19
9.Triptòfan25
9.1 Composició i estructura quimica del triptòfan 25
9.2 Síntesi del triptòfan 26
9.3 Propietats del triptòfan 26
9.4. Aplicacions 28
9.5. Obtención per la vía química 30
9.6. Obtenció per la vía biotecnológica 30
10. Serotonina (5-HT). 31
10.1. Què és la serotonina? 31
10.2.Síntesis de la serotonina 31
10.3. Propietats de la serotonina 34
10.4. Quines coses afecten als nivells deserotonina en el cos? 35
11.Fàrmacs amb triptòfan 36
12. Conclusió de l'entrevista a Anna Fornos (neuróloga experimentada) 42
13.Conclusió 44
14. Bibliografia 45
Annex 47
A. Entrevista a Anna Fornos 47













1.Introducció
Totes les cèl.lules són essencials per a la vida de qualsevol èsser viu però en la vida del èsser humà, al igual que els animals més desenvoluptats,hi han unes cèl.lules les quals anomenem neurones que fan possibles les interaccions, les accions, fan posible la capacitat de raonar, etc. Des del punt de vista biológic les neurones són essencials per a la vida tal i com la coneixem nosaltres. Des del punt de vista químic són molt complexes perque els neurotransmisors fan una serie de reaccions químiques molt elaborades per donar lloc a lesrespostes sistemàtiques pertinents .
Aquestes cèl.lules intervenen i fan posible també el que coneixem com a emocions. Per exemple la atracció sexual, en que el sistema nerviós s'encarrega de produïr adrenalina que fa que augmenti la presió sanguínea i noradrenalina que fa posible la atracció sexual, l'elevació del humor i reforça la seguretat en un mateix.
Tot, absolutament tot el que fem,pensem, sentim, esta sinó directament, indirectament relacionat amb les neurones i els neurotransmisors, es increíble la quantitat d'interaccions que hi han entre aquestes cèl.lules. Però no sempre funcionen com ho han de fer, desgraciadament, el mal funcionament del sistema nerviós pot provocar greus malalties, algunes curables, altres que es poden tractar perquè no s'accentuïn però que maidesapareixeran com per exemple: ESQUIZOFRENIA, ALZHEIMER, DEPRESSIÓ, BIPOLARITAT, DÉFICIT D'ATENCIÓ, CRISI D'AUSENCIA, MIGRANYA, PARKINSON, ESCLEROSI, etc.
Aquest tema em crida especialment l'atenció perquè persones properes a mi pateixen algunes malalties neuronals molt dures i, la meva mare ja porta uns anys patint insomni. Per aquests motius m'agradaria indagar una mica més en el temari i treure cosesen clar. Com per les malalties com l'alzheimer tota investigació que pugui fer es quedaria petita (això sense tenir en compte que no tinc material ni mitjans per aconseguir fer un estudi d'aquestes magnituds), he decidit, per tant, buscar informació general sobre neurones i neurotransmisors, centran't-me en neurotransmisors com la serotonina i aminoàcids com el triptofan que interfereixen en elreloj biológic i la somnoléncia.




2.¿Qué són les neurones?
Una neurona és una cèl·lula del teixit nerviós. És formada pel cos cel·lular, els terminals presinàptics, un núcli (com tota cèl·lula), les dendrites i l'axó. Al cos cel·lular hi ha el nucli i el citoplasma de la cèl·lula. Del cos creixen dos tipus de prolongacions: les dendrites, curtes i amb ramificacions arborescents, i l'axó,envoltat per la beina de mielina i que acaba en ramificacions independents, les quals, entren en contacte amb un altre cos neuronal, amb un òrgan efector o amb prolongacions dentrítiques d'una altra neurona.
Les neurones són a l'encèfal, la medul·la espinal i els ganglis nerviosos i són en contacte amb tot el cos. A diferència de la majoria de les altres cèl·lules de l'organisme, les neurones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS