Treball de Recerca

Páginas: 17 (4146 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
ÍNDEX

1. INTRODUCCIÓ

2. HISTÒRIA

3. S.A.D

4. FINANÇAMENT DEL CLUB GIMNÀSTIC

5. LA MARCA ‘’NÀSTIC’’

6. IMPACTE DELS CANVIS DE CATEGORIS DEL CLUB GIMNÀSTIC

6.1.Ingressos
6.2.Despeses

7. IMPACTE DE L’ASCENS A PRIMERA DIVISIÓ PER AL CLUB I PER A LA CIUTAT DE TARRAGONA

7.1. Impacte econòmic ( despeses e ingressos )
7.2. Impacte esportiu
7.3. Impacte social7.4. Impacte sobre l’hosteleria
7.5. Impacte sobre els Restaurants

8. D.A.F.O

8.1. Debilitats
8.2. Amenaces
8.3. Fortaleses
8.4. Oportunitats

9. PROJECTE DE FUTUR (treball de camp ‘D.A.F.0’)


10. ENTREVISTES

11. CONCLUSIONS DEL TREBALL

12. BIBLIOGRAFIA
































1.INTRODUCCIÓ


Una conjunció de factors va propiciaraquest esdeveniment en una ciutat que feia més de 50 anys que no gaudia de la primera categoria dins la lliga del futbol estatal. Un fet que pot semblar a primera vista resultat de la sort i d’un bon moment esportiu va ser planejat acuradament.

Tot va començar en la formació d’un equip, no tan sols esportiu, que evidentment és molt important i bàsic per tenir opcions d’ascens en el món delfutbol, sinó també, en el plantejament d’un equip directiu ben planificat i amb funcions específiques per cada una de les tres vessants fonamentals del club, l’econòmica, l’esportiva i la social. La implicació de tots els responsables i, sobretot, la unió entre equip esportiu i directiu va afavorir la possibilitat d’aconseguir una fita molt ambiciosa per una ciutat com Tarragona. Una bona planificaciói un bon treball en equip, amb el suport incondicional d’una afició il·lusionada i entregada al projecte van fer possible el cotingut d’aquest treball.

Degut a la importància que té el futbol en la societat actual, hem va resultar interessant analitzar un club esportiu, relativament modest, que recentment hagués assolit el principal objectiu de qualsevol equip, ascendir a la primera divisió dela Lliga de Futbol Professional. D’altra banda, es interessant ja que es poden dur a terme comparatives amb les situacions pròximes d’altres equips en promoció i en descens.

A més a més d’observar les situacions econòmiques d’altres clubs i ciutats esportives amb característiques similars o molt diferenciades a les del Nàstic i Tarragona. Com a últim incentiu determinant en l’elecció deltreball, va ser la facilitat en l’obtenció de la informació tan econòmica com esportiva necessària.


1.1. L’OBJECTIU DEL TREBALL


Una altra peculiaritat del Nàstic és l’evolució esportiva dels últims anys, en concret, en els últims 5 ha debutat en totes les categories del futbol estatal: des de segona divisió B, ascendint a la 2ªA, després de dues temporades finalment va ascendir a la primeradivisió i, malauradament, l’any següent descendint de nou. Ens resultava atractiu veure l’impacte que tots aquets canvis de categoria han suposat per l’equip, tant en l’àmbit econòmic, esportiu i social; així com també la realització pròpia d’un estudi sobre l’impacte que va tenir l’ascens a primera per a una ciutat petita com Tarragona que, arrel d’aquest fet, va esdevenir més coneguda, així comestudiar el beneficiós impacte sobre el sector hoteler i restaurant de la ciutat.




Però el que realment hem preguntava alhora de plantejar el treball , era que si per un equip com el Nàstic i una ciutat petita com la de Tarragona, sortia guanyan que l’equip pugés i debutés a la 1ª Divisió, ja que els ingresos com les despeses augmentaben notablement.

I es a partir d’aquí cuan joplantejo la idea de incentivar a un comprador marroquí a comprar el club per tal de conseguir ser un equip regular i poder tornar a la lliga de les estrelles, la 1ª Divisió de la ara anomenada LIGA BBVA.
Per a poder incentivar al jeque faig un estudi de la repercussió que va tindre aquell ascens l’any 2006 tan al club com a la ciutat. Del club estudio com va canviar alhora d’ingressar mes diners però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA
  • treball de recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS