Treball De Recerca

Páginas: 3 (615 palabras) Publicado: 1 de julio de 2015
Treball de recerca
La Maçoneria

Objectius:
1- Analitzar que és la Maçoneria.
2- Conèixer l'origen de la Maçoneria.
3 - Determinar que ensenya la Maçoneria, els seus objectius o principis.
4-Investigar com influeix la Maçoneria en la vida de les persones que pertanyen a aquesta institució.
5 -Descriure quina és la situació actual de la Maçoneria a Espanya.
Motiu del treball:
La Maçoneria és unainstitució secreta que es remota a temps molt antics, a causa del secretisme i l'entorn misteriós que sempre ha envoltat la Maçoneria, és molta la ignorància que existeix pel que fa al tema. Lesllegendes que sobre ella s'han difós "han fet que la maçoneria sigui mal coneguda i, en conseqüència, torçadament jutjada, calumniada moltes vegades pels seus detractors, alhora que exalçada també per lesseves exegetes, adeptes i apologistes."
Que es la Maçoneria?
La Maçoneria operativa néixer dins de l'Església Catòlica, gaudien de grans privilegis ja que eren reconeguts i protegits per la jerarquiaeclesiàstica durant l'Edat Mitjana. Eren una classe privilegiada que servien a l'església ia la noblesa ja que eren els podien pagar els seus serveis. Amb el propòsit que el seu ofici no es devalués,mantenien en absolut secret els seus coneixements de paleta i tallat de pedra, juraven solemnement no divulgar els seus coneixements sobre l'art de la construcció i es reunien en petitesconstruccions anomenades lògies, alienes a l'edifici que estaven construint. Dins de les lògies es dissenyaven els plànols, es calculaven les estructures i es dibuixaven les decoracions.
Així doncs, com hem vist,aquesta condició secreta de l'art de construir, no era privativa del gremi dels maçons, sinó que també ho era dels blanquers, dels orfebres, dels fusters o ebenistes, dels pintors i dels diversosgremis d'artesans. Tots en general, mantenien secret el procediment i les peculiaritats dels seus oficis, creant una mena de cercle tancat que no era accessible als que no havien estat iniciats i feien...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA
  • treball de recerca
  • Treball de Recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS