treball de taller

Páginas: 3 (703 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014


TREBALL DE TALLER















ÍNDEX





























1. ELS LEDS
-Descripció
Un LED és un díode semiconductor que emet llum. Vaser creat l’any 1927 per Oleg Vladimírovich Lósev. Els primers LEDs només emetien llum vermella, groga i verda amb poca intensitat i només s’utilitzava en comandaments a distancia i en electrodomèsticsper marcar l’“ON-OF”. A finals del segle XX van aparèixer els LEDs ultraviolades i blaus, que com a resultat va donar pas al LED blanc.
El seu funcionament consisteix en que els materialsconductors, un electró quan passa per la banda de conducció a la de valencia, perd energia. Aquesta energia es pot manifestar en forma de fotó desprès.

-Aplicacions
Els LEDs s’utilitzen en tot tipusd’indicadors d’estat (apagat/encès), en dispositius de senyalització (de tràfic, d’emergència, etc.), en l’enllumenat de pantalles de telèfons mòbils, calculadores, agendes electròniques... També s’utilitzaper il·luminar mostradors de productes, arbres i palmeres, neveres, piscines, façanes...

-Característiques
Hi ha LEDS de molts colors diferents, però els que més s’utilitzen són: el vermell, elverd i el groc.
Els elements components són transparents o calorejats, d’un material anomenat resina-epoxi, amb la forma adequada i inclou el chip semiconductor que seria com “el cor d’un LED”.Els LEDs operen amb un voltatge relativament baix, entre 1 i 4 volts.








1
2. ELS INTERRUPTORS DE FINAL DE CURSA
Els interruptors de final de cursa són dispositius elèctrics, pneumàtics omecànics situats al final d’un recorregut que detecten la posició d’un cos mòbil mitjançant un mecanisme.
-Funció
La seva funció és enviar senyals que puguin modificar l’estat d’un circuit.S’acostumen a utilitzar en cintes transportadores, ascensors, muntacàrregues i robots. Totes aquestes màquines tenen un moviment rectilini d’anada i tornada o simplement segueixen una trajectòria fixa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS