treball didactica

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 4 de abril de 2015
Punt2.
Començar a anar a l'escola és totalment desconegut per al nen / a que ho fa per primera vegada. El procés d'ingrés ha de ser programat de manera que resulti el menys dolorós possible, tantper a ells com per als pares.
Sol ser important, per aquesta primera presa de contacte, realitzar una primera visita de reconeixement, perquè els nens / es puguin fer-se una idea clara de la situació.Per facilitar el procés d’adaptació podríem programar una entrevista de coneixement en la qual l'equip docent comenta la conveniència que algun d'ells passi unes hores al centre. És fonamental que elspares se sentin ben acollits, ja que per ells també es tracta d'una nova situació.
Passats aquests primers moments, els contactes diaris entre pares i docents són molt útils per comprendre el quesignifica compartir amb altres la cura dels nens / es. Es tracta de crear relacions de confiança entre el personal del centre i els pares, els nens /són extremadament sensibles a les comunicacions ques'estableixen entre adults.
El pla d'adaptació no pot ser únic, com no ho són els nens que ingressen a l'escola, però poden establir unes línies generals comunes per a tot el procés:
L’educador ha detenir contacte individualitzat amb els pares i fills abans del començament de les classes.

Ha d’introduir gradualment els nous hàbits, ja que les modificacions de l'entorn, de l'organització, ...impliquen una reestructuració molt difícil.

Pot incloure la permanència dels pares dels primers dies d'adaptació.

En alguns casos, ens podem trobar nens / es amb dificultats especials per separar-se dela seva mare, la qual cosa suposarà un període d'adaptació més llarg i amb atencions específiques més prolongades.














Segons els centres Infantils:

Uns centres creuen en la necessitat dela presencia de la mare o pare durant uns dies i unes hores, les quals es van reduint progressivament.

Altres centres estableixen un període d’aclimatació, en el qual l’Infant comença assistint una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball unitat didactica atletisme
  • Treball Uf2 Didactica
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS