Treball Direcció Estratègica

Páginas: 8 (1953 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014




1. Entorn Genèric. Anàlisis PESTEL

Un dels objectius d’aquest estudi és proposar les línies estratègiques d’una empresa per estudiar si seria rentable o no portar a terme la seva activitat empresarial en el sector.
Estudiarem l’entorn genèric global, en aquest cas d’Espanya, en el sector turístic d’una cadena hotelera anomenada Room Mate, per saber si podrà augmentar la sevaactivitat empresarial. Per això, farem un anàlisis dels aspectes de l’entorn empresarial, en aquest cas analitzant aspectes polítics, econòmics, socio-culturals, tecnològics, mediambientals i els aspectes legals, per així conèixer la rendibilitat que tindria l’empresa al realitzar la seva activitat empresarial.

Políticament, Espanya té el lideratge en el turisme, és un dels principals destinsturístics vocacionals, el govern va proposar una política turística que recolzés al sector més competitiu i sostenible anomenat Plan Nacional e Integral de Turismo, ajudant a potenciar aquesta activitat.
Econòmicament, el govern considera al turisme com un eix estratègic per a la recuperació econòmica. Actualment, estem en una crisi, i el fet que a Espanya els preus siguin més baixos respecte a altrespaïsos d’Europa, fa que estrangers decideixin aquest destí, encara que Espanya es troba endeutada i amb dèficit respecte al PIB. També cal remarcar que davant l’any següent, el PIB i el deute públic creixeran al llarg del 2014.
La tecnologia ha canviat al turisme, gràcies a internet i aplicacions, contractar viatges durant les 24 hores del dia i qualsevol dia de la setmana és molt més fàcil igràcies a les diverses pàgines d’internet que fan possible comparar diferents companyies i donant l’oportunitat de escollir aquell que sigui més assequible per a cada persona. Aquesta confiança per part dels consumidors ha fet que el turisme on-line creixi en els últims anys, fent que les agencies de viatge siguin cada cop menys útils en aquest sector.
Les Marques, han fet que Espanya sigui mésatractiva amb el turisme, la marca Barcelona ja es un indicador per atraure als estrangers, aquesta cultura es la que ha permet que Espanya estigui en les primeres posicions com a destí turístic. En 2011 9,4 persones van viatjar a Espanya per motius culturals, a més que aquesta es situa amb una bona qualitat de vida.
Mediambientalment, el fet de tenir platja i muntanya, fa que Espanya sigui mésatractiu a l’hora de viatjar. A l’estiu, Barcelona és un dels primers destins per viatjar, el clima afavoreix molt a la presa de decisions sobre tot per als estrangers que no tenen aquest tipus de clima al seu país.


http://www.larazon.es/detalle_hemeroteca/noticias/LA_RAZON_417165/9841-la-tecnologia-cambia-el-turismo#.UnqXA_lg_zkhttp://www.tourspain.es/es-es/VDE/Documentos%20Vision%20Destino%20Espaa/Plan%20Nacional%20e%20Integral%20de%20Turismo%202012_2015_FINAL_REVISADO%20150313.pdf

http://www.tourspain.es/es-es/VDE/Paginas/PNIT.aspx

http://www.camaras.org/publicado/estudios/pdf/otras_pub/politica_apoyo/pol_entorno_emp.pdfESTRATÈGIES DE L'ENTORN
 

 
 
 
Sector turisme…. Companyia RoomMate
Amenaces



Oportunitats
Factors claus de l'entorn
MN
N
E
P
MP
POLÍTICA




 
- Legislació antimonopoli

·


 
- Lleis de protecció del mediambient


·

 
- Polítiques impositives


·

 
- Regulació del comerç exterior



·
 
- Regulaciósobre l'ocupació
·



 
- Promoció de l'activitat empresarial




·
- Estabilitat Governamental

·


 
ECONOMÍA




 
- Cicle econòmic


·

 
- Evolució del PIB
·



 
- Tipus d'interès


·

 
- Oferta monetària

·


 
- Evaluació de preus


·

 
- Taxa de desocupació
·...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Direccio Estrategica
  • Direcci N Estrategica 2 Periodo
  • La Direcció Estratègica
  • direcció estratègica
  • Direcció estratègica
  • Direccio Estrategica Freixenet
  • Naturalesa de la direcció estratègica
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS