Treball Economia 1

Páginas: 9 (2123 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2015
1) «La ciencia desenmascara los tópicos del fútbol. ¿Qué hay de cierto en las ideas comunes entre aficionados y futbolistas?

Quines podrien ser les raons que dificulten entendre l'efecte de regressió a la mitjana (dels golejadors en ratxa)? (Vegi's també el capítol 17 de Kahneman, Pensar Rápido, Pensar Despacio).

L’efecte de la regressió és molt difícil de preveure, ja que és un fet que espot explicar però que no té cap causa que la justifiqui, és per això que la regressió a la mitjana és difícil d’entendre en algunes situacions i més quan has de fer prediccions sobre si un jugador continuarà marcant gols o no.

Des del meu punt de vista, el motiu pel qual l’efecte de regressió a la mitjana és difícil d’entendre o difícil d’explicar en l’exemple dels jugadors en ratxa, és perquè,sempre s’ha dit que si un jugador marca molts gols duran molts partits és gràcies al seu estat de forma o la seva qualitat, és a dir, perquè el jugador està en ratxa i no gràcies a l’atzar. És cert que per marcar un gol la qualitat del jugador sempre té alguna cosa a veure, però, la sort també té molt que a veure, ja que sempre hi ha algun impediment que pot provocar que no marquis, i aquestsimpediments en poques ocasions poden ser sobrepassats, és a dir la sort té mes importància de la que ens pensem alhora de marcar un gol.

El que si és cert, és que si un jugador porta dos partits marcant és probable que durant el següent partit tingui la possibilitat de marcar algun gol, però la sort que va tenir durant els darrers partits no la tornarà a tenir, ja que tenir la mateixa sort cadapartit és un fet si mes no improbable perquè qualsevol fenomen que en part o en la seva totalitat estigui afectada per la sort pot presentar uns valors extrems que probablement aniran seguits d’uns valors no tan excepcionals.

En conclusió, el que costa d’entendre és que si un jugador ha marcat un gol durant els dos últims partits, durant el següent partit el jugador torni a la normalitat, que és nomarca cap gol. Aquest fet és el que ens costa entendre perquè el més normal seria que el jugador tornes a marca però en realitat el jugador va tenir sort alhora de marca els gols i sempre no es pot tenir la mateixa sort.

Creus que l'efecte perniciós que semblen tenir les diferències salarials dins d'un equip, podrien influir en l'ascens sistemàtic del cost dels fitxatges? Raona la resposta.

Lesdiferencies salarials dins d’un equip de futbol no afecten de manera directa a l’ascens sistemàtic del cost dels fitxatges, ja que el mercat de fitxatges dels jugadors de futbol es regeix per l’oferta i la demanda, com tots els mercats. El cost de fitxatge d’un jugador augmentarà si hi ha diversos equips interessats en aquell jugador i l’equip venedor triarà l’oferta que mes ingressos liproporcioni, en el cas que nomes hi hagi un equip interessat en aquell jugador, per tant, la demanda sigui molt baixa, el preu del jugador vindrà establert pel mercat, és a dir, pel preu que s’hagi pagat per un jugador amb les mateixes característiques físiques i tàctiques.

En algunes ocasions, jugadors que tenen un salari molt elevat, són venuts a preus més baixos que un jugador amb les mateixescaracterístiques i un salari més baix, ja que els equips compradors per poder-li pagar el salari actual han de pagar un cost de fitxatge inferior. En algunes altres situacions, sí que és cert que les diferències salarials poden influir en el cost dels fitxatges, però sempre regint-se per l’oferta i la demanda, és a dir, un jugador amb un salari elevat acostuma a tenir un cost de fitxatge elevat però elpreu final del fitxatge vindrà marcat per la demanda que hi hagi en aquell moment pel jugador, igual passa amb els jugadors que tenen un salari més baix. Un jugador amb un salari baix acostuma a tenir un cost de fitxatge baix, però si per aquell jugador hi ha molta demanda el club sempre acceptarà aquella oferta que li proporcioni mes ingressos.

En conclusió, les diferencies salarials no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALl ECONOMIA
  • Treball Economia De L Empresa
  • treball arqueologia 1 Questionari
  • Treball Sociales Bruixes 1
  • Enquesta Del Treball De Recerca 1
  • treball modul 1 monitors
  • economia 1
  • economia 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS