Treball Ev

Páginas: 2 (262 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
Educació en Valors Marina Forns
El Coneixement de les altres persones. Fenòmens associats 28/01/12

Sempre existeix una diferència entre la mateixarealitat i la interpretació que en fem d’aquesta realitat. Diferents persones realitzen diferents interpretacions o representacions d’una mateixa realitat.
En general, veiem larealitat a través de diferents filtres. Aquests filtres estaran presents en la manera de mirar el company, l’amic, el pare, la mare, el professor,...
* Filtres Biològics:Els nostres sentits, el nostres sistema nerviós no tenen capacitat per sentir-ho tot, per la qual cosa sempre ens fa
perdre dades i d’alguna manera allunyar-nos de larealitat.

* Filtres Socioculturals: Estan constituïts per les nostres pautes a les quals estem subjectes com a membres d’un grup social determinat: Idioma, valors culturals,normes socials,...El concepte de família, d’adolescència, d’home i dona, d’amor, de vida, de sexe, de relacions familiars,...Varia entre les diverses cultures i grups socials isegons les èpoques.

* Filtres Individuals: Cada persona viu i creix en un context social determinat, acumula un conjunt d’experiències que constitueixen la seva pròpiahistòria, experimenta un seguit de vivències que li són pròpies. Una paraula, una situació, un fet, té diferents commutacions per a cada persona, cosa que fa que cada personainterpreti la realitat amb una visió molt particular.

Com hem vist, ens posem amb contacte amb la realitat a través de filtres que permeten recollir una sèrie de vivències“en brut” que desprès elaborem, processem o categoritzem a través de diferents mecanismes mentals. Aquests mecanismes sempre intervenen en com veiem les persones i el món.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EV
  • Ev
  • Ev
  • Ev
  • EV
  • Ev
  • Ev
  • EV

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS