TREBALL FINAL KAFKA copia

Páginas: 9 (2092 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2015
Aquest treball consisteix en analitzar un tema com és la soledat en l’obra de Franz Kafka. He escollit la soledat ja que amb els textos llegits durant el curs, és un dels temes que més m’ha impressionat i sobtat.

Franz Kafka va néixer l’any 1883 i va morir el 1924. Va viure la major part de la seva vida a Praga, de l’actual República Txeca que abans pertanyia a l’imperi austro-hongarès. Pragase situa al centre d’Europa, per on passa el riu Moldava i està rodejada d’una sèrie de turons. Praga estava dividida en dos, hi havia una part d’alemanys i una de jueus, que vivien en un barri diferent. La seva família mai es va sentir jueva, si més no, es sentia alemanya i Kafka només va escriure en alemany. En aquells temps, els intel·lectuals de la ciutat provinciana, s’anaven a ciutats comBerlín o Viena a estudiar o desenvolupar la seva carrera artística, cosa que Kafka mai va fer. Ell era un personatge desconfiat de si mateix i insegur, mai va estar d’acord amb les seves obres ni va creure ni reconèixer la seva gran capacitat per l’escriptura.

Kafka va esdevindre conegut desprès de la seva mort, quan el seu company i amic Max Brod va publicar les seves obres i cartes tot i que ellno li ho hagués permès. Algunes de les obres o contes més importants de Kafka són la Metamorfosi o la Carta al Pare. La carta que Kafka no volia que fos publicada per ser un escrit privat on es pot veure clarament les seves diferències i com Kafka no acaba de culpar al seu pare tot i no haver estat com a ell li hagués agradat. És en la carta on es pot veure el rebuig de la família en temes méspersonals, però sobretot es veu en el conte de la Metamorfosi quan és abandonat, aïllat i tancat a la seva habitació pel fet d’haver-se convertit en un escarabat. Aquests són alguns dels adjectius i característiques que defineixen a Franz Kafka en la seva obra on definia la seva vida personal. També va tractar temes com el treball, que se’l prenia molt en serio tot i escollir un ofici que norequereix massa feina però així tenia més temps per dedicar-se a l’escriptura. També tracta temes com els somnis i psicoanàlisi, el judaisme i la religió, l’amor, les malalties, entre d’altres. Alguns temes que van relacionats amb la soledat són el silenci, la identitat, l’opressió o la mort.

En aquest treball es podria parlar de només la soledat, però crec oportuna la relació amb els temes mencionatsanteriorment ja que moltes vegades Kafka en les seves obres se sent sol i rebutjat per la pròpia opressió, la por o el silenci. Ell era un home solitari i introvertit a qui només li interessava la literatura, com s’explica en algunes de les obres. Si no es parlava de literatura, ell s’avorria i automàticament deixava de prestar atenció, com explica en una carta al pare de la noia a qui li voldemanar la mà, Julie Wohryzek, l’any 1919. El cas d’aquesta carta, és un clar exemple de que estava sol però no feia grans esforços per canviar-ho.

Kafka en la segona proposta de matrimoni a Felice Bauer va escriure: "Para poder escribir, tengo necesidad de aislamiento, pero no como un ermitaño, cosa que no seria suficiente, sino como un muerto". Aquesta és una de les frases que trobo que mésjustifiquen el seu aïllament del món i de la gent. És un home solitari que només està bé amb si mateix si està escrivint. Al dir-li a la gent, mitjançant cartes, que és un home solitari, el normal es que segueix sent-ho. En totes les cartes, excepte la del pare, mostra aquesta indiferència cap a la socialització i es mostra una mica el seu propi rebuig. Coneixem aquesta personalitat de Kafka per larelació de les cartes amb la seva obra, ja que a les cartes explica els seus problemes familiars, sobretot amb el seu pare, i es en les seves obres on utilitza personatges per explicar el seu sentiment i les seves emocions, tant com la seva personalitat i soledat.

La condemna va ser una de les primeres obres que va escriure amb la que se sentia a gust i realment li agradava el seu resultat. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geo Treball Copia
  • La provincia de corrientes copia final
  • Presentacion Final Copiar 2
  • INFORME 6 FINAL Copia
  • Trabajo De Whisky Final Copia
  • Reseña 2 final copia
  • Final Alternativo De “La Metamorfosis” De Franz Kafka:
  • Treball Final

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS