Treball Final

Páginas: 28 (6778 palabras) Publicado: 7 de abril de 2015















NON: ANNA SOLÀ SOLÍS
1ER CURS D’EDUCACIÓ INFANTIL
PSICOLOGIA DE L’EDUCACIÓ
FACULTAT: FORMACIÓ DEL PROFESSORAT
Introducció:

Al llarg de tot aquest curs hem treballat, a partir de blocs separats que finalment hem unit tots, el desenvolupament psicològic de l’infant durant l’etapa de l’Educació Infantil. A partir de tots els coneixements i continguts donat durant les diferentsclasses ara toca demostrar si de veritat hem sigut capaços d’interioritzar-los i sobretot posar-los en pràctica ja que aquest és un dels passos més importants en la nostra futura professió.
És per això que a continuació exposaré aquells principis que considero més importants en l’etapa d’Educació Infantil. És a dir, aquelles objectius que s’han d’assolir al llarg d’aquesta etapa i quin és el camí ometodologia més adequada per aconseguir-los.
El contingut del treball està dividit en deu principis, cada un d’ells redactat amb negreta per tal de poder-lo distingir. Tot seguit de cada principi, hi ha un exemple pràctic amb el qual es pot posar en pràctica i promoure aquests principis que, des de el meu punt de vista, considero més importants.
Per finalitzar amb el treball, intentaréexterioritzar quines han sigut les meves conclusions de l’assignatura en general: què he aprés? Si la perspectiva que tenia sobre aquesta ha estat encertada o no? Si he assolit amb èxit els objectius que vaig proposar-me al principi de l’assignatura? I un llarg etcètera que intentaré explicar de manera breu.

Els principis que juntament amb dues companys de classe vam desenvolupar en els seminaris i vamconsiderar més importants en el desenvolupament d’aquesta etapa són els següents:













10 Principis

1. La institució escolar ha de garantir el compliment de les dues funcions principals de l’educació escolar: Socialització i individualització.
La socialització o incorporació progressiva a una cultura a partir de l’adquisició dels sabers culturals i la interacció amb els altres, així com laconstrucció de la identitat personal dels alumnes (individualització), són les dues funcions principals de l’activitat educativa escolar. Per tant, la institució escolar ha de vetllar per afavorir el procés de socialització dels alumnes, permetent que desenvolupin al màxim les seves capacitats i trets individuals a partir de la interacció amb els altres i amb el context social que els envolta. “Nohi ha desenvolupament personal possible al marge d’una societat i d’una cultura” (Coll, 2001), per tant, la institució escolar ha de garantir que les activitats que es portin a terme a les aules facilitin l’apropament dels infants a aspectes culturals propis de la seva societat per a que construeixin progressivament la seva personalitat i arribin a formar part de la societat on es desenvolupen,compartint els trets característics d’aquesta i esdevenint ciutadans crítics.
Per tal de promoure el compliment d’ambdues funcions, el centre escolar ha de partir de les característiques i  individuals dels infants oferint una atenció individualitzada i tenint en compte les diferències individuals, al mateix temps que potencia la relació entre l’alumnat i mostra els trets característics de la pròpiacultura.
Una de les possibles propostes que la mestra podria posar en pràctica per tal de promoure les dues funcions principals de l’escola a la vegada podria ser la següent:
S’acosta la primavera i amb ella també s’apropa una de les festes més importants de la nostra cultura: la diada de Sant Jordi. Aprofitant aquest data la mestra ha tingut una gran idea: celebrarà amb els seus estimats alumnesde P5 la diada de Sant Jordi però aquest any ho farà una mica diferent, seran ells qui proposin de quina manera celebrar-ho. La mestra ha proposat als seus alumnes la seva idea: es distribuiran en grups de 3/4 alumnes i en petit grup discutiran com celebrar la festa. Han de realitzar una pluja d’idees sobre els següents punts: quina serà la manualitat que farem típica d’aquesta diada i com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL FINAL
  • Treball Final
  • Treball FINAL
  • Treball final EMOCIONS
  • TREBALL FINAL KAFKA copia
  • DEFINITIU Treball Final
  • TREBALL DE RECERCA Pdf Final
  • Treball Final 1er Semestre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS