Treball Fraccions

Páginas: 22 (5381 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015
Tasca: Treball Multiplicació de fraccions
Cristina Tamborero
Sara Vaillo
Didàctica de la matemàtica
Mestre d’Educació Primària
14 de maig de 2015


Multiplicació de fraccions















Multiplicació de fraccions

Introducció 3
Objectius 4
Criteris metodològics 5
Activitats 8
Activitat 1 8
Variant 1 8
Variant 2 9
Variant 3 9
Activitat 2 10
Activitat 3 11
Variant 1 11
Variant 2 11Activitat 4 12
Avaluació 13
Conclusió 14












Introducció

Per començar, creiem oportú nomenar tots els components del grup, ja que d’aquesta manera aprofitem per fer una presentació de totes i cadascuna de les persones que realitzaran el següent treball. Els components del grup som: Cristina Tamborero i Sara Vaillo.
El present treball forma part de l’assignatura de Didàctica de laMatemàtica i es tracta d’aprofundir i crear unes seqüències didàctiques a partir d’un tema en concret, en aquest cas sobre la multiplicació de fraccions.

Aquesta seqüència didàctica va dirigida a alumnes de cicle mitjà, és a dir, les activitats estan plantejades amb la finalitat que els alumnes duguin a terme una seqüència d’activitats sobre el tema esmentat anteriorment. Cal comentar doncs, queaquests alumnes tenen coneixements previs sobre fer multiplicacions i fraccions. Per exemple, saben identificar i comprendre la multiplicació i divisió amb nombres naturals i la relació que hi ha entre una i l’altra o també l’ús de les operacions inverses en sumes, restes, multiplicacions i divisions.

Podem dir doncs que aquest treball està format per sis parts, tenint en compte que la primera partestà formada per la introducció del treball, de la seva classificació i del tema escollit que en aquest cas és sobre el càlcul mental.

La segona part són els objectius que s’han plantejat inicialment i que duran a terme pel que fa al professorat o en l’àmbit d’alumnes, aquests seran la base de tot l’aprenentatge pels alumnes, d’aquesta manera doncs, el seguit d’activitats tindran com a finalitatassolir aquests objectius principals.

La tercera part d’aquest és la metodologia que s’utilitzarà per dur a terme el seguit de propostes a l’aula, així doncs, a partir d’aquesta es podrà tenir una idea més clara de com aplicar tot aquest aprenentatge a les diferents sessions de matemàtiques, tot tenint en compte el rol del professor en tot moment, de la mateixa manera que el paper que haurien detenir els/les alumnes en cadascuna de les propostes. No podem oblidar tampoc, els materials que s’hi faran referència, ja que seran els punts claus per a dur a terme les següents activitats proposades.

La quarta part fa referència a la seqüència didàctica d’activitats, formen part aquesta seqüència quatre activitats generals, on en cadascuna d’aquestes apareixen algunes variants o activitatssemblants a l’anterior. D’aquesta manera els infants podran practicar en diferents sessions el mateix tema però amb jocs i procediments diferents. Cadascuna d’aquestes activitats té un objectiu inicial, una descripció de la proposta i en darrer lloc una valoració. Per a plantejar aquest seguit d’activitats s’ha tingut en compte el grau de dificultat de cadascuna d’aquestes tenint en compte el nivelldels alumnes i des d’on aquest parteixen, així doncs, el plantejament d’aquestes activitats serà significatiu i gradual.

La cinquena part és la conclusió, en aquesta es farà una reflexió i valoració final de com s’ha dut a terme la proposta, tant en l’àmbit de preparació com a escala d’aprenentatge personal. D’aquesta manera, podrem valorar com hem viscut aquesta creació de la propostadidàctica real d’aula.

Finalment d’acord la sisena part d’aquest treball podrem trobar les bibliografies utilitzades. En aquesta s’hi detallaran els diferents documents que hem utilitzat per elaborar el seguit d’activitats proposades.





















Objectius

Els objectius principals del nostre treball en l’àmbit de professorat sobre la multiplicació de fraccions a l’etapa de cicle mitjà de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS