Treball futbol americà (catalan)

Páginas: 8 (1955 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2012
Ed. Física

Fútbol americà

Historia
La historia del futbol americà es remunta a mitjans del segle XIX al Regne Unit, el futbol americà es una barreja de rugby i futbol, els dos esports que es jugaven en aquell temps al Regne Unit.
El futbol americà és el resultat de divergències del rugbi, principalment pels canvis en les regles instituïts per Walter Camp, qui és considerat el "pare delfutbol americà". Entre els canvis més importants hi ha la introducció de la línia de “scrimmage” i els “downs”. A finals del segle XIX i principis del segle XX, el mètode de joc desenvolupat per entrenadors universitaris com Eddie Cochems, Amos Alonzo Stagg... van ajudar a aprofitar la nova regla de la passada avançat (anteriorment només es passava cap enrere, com en rugbi).
La popularitat delfutbol universitari va créixer fins a convertir-se en la versió dominant d'aquest esport a la primera meitat del segle XX. Els "tazones" (Bowls), una tradició del futbol practicat a les escoles universitaris, van atreure una audiència nacional als Estats Units per als equips col·legials. Reforçat per ferotges rivalitats, el futbol col·legial encara manté un atractiu general molt notable dins d'EstatsUnits.
L'origen del futbol americà professional pot ser rastrejat fins a 1892, amb el contracte de 500 dòlars signat per William "Pudge" Heffelfinger per jugar en un partit de la Allegheny Athletic Association en contra del Pittsburgh Athletic Club. El 1920 va ser formada l'American Professional Football Association. La lliga va canviar després el seu nom a l'actual, la National Football League.Dos anys després, es va convertir eventualment en la lliga professional de més influència en el futbol americà i sigui considerada la lliga esportiva més lucrativa del món

Reglament
1 .- El camp mesura 57 iardes d'ample i 120 de llarg, de les quals 20 (10 en cada extrem), estan destinades a les "end zones" i el camp està marcat cada 5 iardes amb una línia contínua i cada 10 amb un nombre
2 .-En el camp es troben 11 jugadors de cada equip, el que té la pilota en la seva possessió es diu ofensiu i el que no, defensiu.
3 .- El joc consisteix a portar la pilota fins al final del camp (endzone) de l'equip contrari.
4 .- Les formes d'anotar són (amb la seva respectiva puntuació):
4.1 .- Touchdown: 6 punts, consisteix a arribar amb la pilota fins a la endzone de l'equip contrari.
4.2 .-Field goal: 3 punts, Gol de camp, consisteix a fer passar la pilota per entre els pals situats a la endzone
4.3 .- Extra Point: després d'anotar un touchdown, l'equip atacant té dues opcions:
4.3.1 .- 1 punt, Xutar la pilota entre els pals amb un field goal
4.3.2 .- 2 punts, intentar portar la pilota novament fins a la endzone des de la iarda 1 de l'equip contrari
4.4 .- Safety: 2 punts,consisteix a fer caure a un jugador que tingui la pilota a les seves mans de l'ofensiva dins del seu propi endzone
5 .- La forma d'avançar la pilota es mesura en Downs (intents), es disposa de 4 downs per avançar un mínim de 10 iardes, si se sobrepassa aquesta distància, es disposarà de novament 4 intents per avançar altres 10 iardes.
6 .- La pilota pot avançar de dues formes:
6.1 .- Carrera: el QB(quaterback, Mariscal de camp) li passa la pilota a les mans a un corredor (RB, Running Back en general) i aquest intenta avançar la major quantitat de iardes possibles
6.2 .- “Passe”: el QB llança la pilota, i un altre jugador (WR, Wing Receiver, receptor) l'atrapa i intenta avançar amb la pilota (poques vegades aconsegueixen avançar, el principal objectiu és atrapar)
7 .- Els partits duren 4temps de 15 minuts cada un, al final del 2 temps hi ha un descans de 15 minuts, el temps s'atura per les següents raons:
7.1 .- Quan la pilota surt del camp.
7.2 .- Després d'un touchdown.
7.3 .- Després d'una “pase” fallit.
7.4 .- Quan el jugador que porta la pilota surt del camp.
7.5 .- Quan demanen revisió de la jugada (el joc és constantment gravat, si un dels entrenadors creu que un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • treball catala
  • Treball Hockey Gel Catala
  • treball catala intrerrail
  • Treball català: relats de fantasmes.
  • futbol sala (en catalan)
  • Treball catala
  • TREBALL CATAL
  • Treball Àgora Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS