Treball Història Voleibol

Páginas: 5 (1095 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
HISTÒRIA DEL VOLEIBOL


Des dels orígens de l'home, sempre ha tingut la habilitat de crear jocs amb els que poder divertir-se i realitzar una activitat física. En el món asteca va arribar a ser molt conegut el "joc de la pilota", joc ritual relacionat amb la fertilitat de l'aigua, que es practicava a pistes proveïdes de talussos, cèrcols i marcadors. En aquets jocs s'utilitzava una bola decautxú de diversos quilos de pes, que només podia colpejar-se amb les espatlles, els avantbraços, els colzes, els genolls i els malucs.
L'objectiu era passar la pilota per uns cèrcols de pedra fixats en els murs, després de ser colpejada. Es pensa que el perdedor pagava amb la seva pròpia vida.
En relació amb el nostre esport, hi ha historiadors que parlen de l'existència d'un joc similar al voleibolactual a la Roma del 200 aC, i d'un "joc de pilota" a l'Edat Mitjana, que passaria a anomenar-se "Faustball" a Alemanya, i en el qual permetia que la pilota rebotés dues vegades a terra.
De totes formes, el voleibol va ser creat el 1895 per William G. Morgan, nascut a Nova York i que en aquell temps era director d'Educació Física en el Ymca de Holihoke , a l'estat de Massachusetts. Allà vaparticipar i crear un programa d'exercicis i de classes esportives masculines per a adults.
A partir d'aquí va aprofitar aquesta oportunitat per crear un nou joc apart del bàsquet, creat quatre anys abans (1891), va aprofitar els seus propis mètodes i experiències que havia adquirid en tot aquell temps per crear un nou joc.
Morgan va realitzar un conjunt d'investigacions com "El tennis”, que es vapresentar en primer lloc davant seu, però necessitava material com eren les raquetes, les pilotes, una xarxa i altres equips i ha causa de falta de material va ser descartat. Tanmateix, la idea d'una xarxa semblava bona.
Desprès de diverses busquedes i comparacions, van començar a fer proves amb diversos materials com la xarxa. Després d'estudia la idea, al final van arribar a la conclusió que elmillor era que elevar la xarxa al voltant de 6 peus i 6 polzades del sòl, és a dir, just per sobre del cap d'un home mig.
També un altre element important era la pilota. Després de buscar una pilota que s'adaptes a aquelles necessitats, van provar diverses opcions com per exemple una que tenia la bufeta (càmera) de la pilota de bàsquet, però era massa lleugera i lenta. Més endevant, van provar amb lapilota de bàsquet, però era massa gran i pesava massa.

D'aquesta manera es van veure obligats a fer construir una pilota de cuir amb la càmera de cautxú que pesava entre 9 o 12 unces".
Després de trobar el material amb el que podrien començar a pràcticar aquest nou esport, van crear les regles inicials i els conceptes bàsics.
La “mintonette”, que va ser el primer nom amb el qual se li haviabatejat i havia nascut.
El professor Halstead va crida l' atenció sobre la " batuda" o la fase activa del llançament,
i va proposa el nom de "Voleibol".
L'expansió d'aquest esport va començar el 1907, el voleibol era ja un dels esports més populars a els Estats Units, degut entre altres coses al fet que els directors de Educació Física dels YMCA van aconseguir introduir-lo en totes les sevessocietats d'Amèrica del Nord. Gràcies també als Ymca el joc del voleibol va ser introduït a Canadà i en molts països com a les Filipines, a la Xina, al Japó, a Birmània, l'Índia, Mèxic , Amèrica del Sud , Europa , Àfrica i Àsia.
Els primers campionats nacionals de voleibol van tenir lloc als Estats Units el 1922, a Brooklyn, participant 27 equips de 11 estats, el que pot considerar-se com el primercampionat nacional nord-americà. Aquest any veu també com es funda la primera Federació Nacional, la de Txecoslovàquia, seguida ràpidament per la de Bulgària. Tot i que encara no s'havia ni arribat a plantejar l'entrada en els Jocs Olímpics, la cita de París a 1924 va tenir al seu programa una demostració de "esports americans", trobant-se el voleibol entre ells.
En 1927 neix la Federació de Japó i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de voleibol
  • Treball HISTORIA
  • Historia del voleibol
  • historia del voleibol
  • HISTORIA DEL VOLEIBOL
  • historia del voleibol
  • Historia voleibol
  • Historia del voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS