Treball Hockey Gel Catala

Páginas: 4 (993 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014






Víctor García
El Hoquei Gel
4t c





















Introducció al Hoquei sobre gel.
L'Hoquei sobre gel, és un esport d'equip, olímpic d'hivern.L'Hoquei sobre gel es juga en una pista de gel, anomenada rink, entre dos equips, on, tant els jugadors com els àrbitres usen patins de gel . Els jugadors es mouenpatinant sobre el gel, arribant a assolir elevades velocitats, el que converteix l'esport en un esport molt ràpid i espectacular. Usen pals (sticks) per a moure i passar-se un disc dit com a ''puck'' .L'objectiu és situar el disc en la porteria de l'equip contrari (marcar gols). L'equip que ha marcat més gols al final del partit en resulta vencedor.

Història del hoquei sobre gel.
L'hoquei gel sorgíal Canadà a imitació de l'hoquei herba. Els primers partits es disputaren de caràcter informal a rius i llacs gelats de Kingston, Ontàrio, Halifax o Nova Escòcia per soldats anglesos. En aquest paísha esdevingut l'esport nacional i és un dels grans dominadors internacionals. També és un esport molt practicat a Estats Units, Suècia, Rússia, República Txeca i Finlàndia.

El primer partit indoores disputà el 1877 a Mont-real, per estudiants de la Universitat McGill que, a més, van definir les primeres regles per a aquest esport. Inicialment s'usava una bola de cautxú que posteriorment fousubstituïda per un disc. Els equips els formaven nou jugadors de camp més els reserves. Durant la dècada de 1880 es crearen molts clubs al llarg i ample del país. L'any 1898, el governador general delCanadà, Lord Stanley of Preston, decidí crear un trofeu que portà el seu nom. D'aquesta manera sorgí l'Stanley Cup, que fou atorgada al millor equip canadenc de la temporada i que actualment és atorgadaal campió de la LNH. Als Estats Units, els primers partits d'hoquei es disputaren pels volts de 1895.

Hoquei Femení
L'hoquei sobre gel ha estat, tradicionalment, un esport agressiu i fins i tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball La Lluna De Gel CATALÀ
  • treball catala
  • treball catala intrerrail
  • Treball català: relats de fantasmes.
  • Treball catala
  • TREBALL CATAL
  • Hockey Sobre Hielo (Catalan)
  • Treball Àgora Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS