Treball Implementació

Páginas: 11 (2673 palabras) Publicado: 2 de junio de 2014

INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS


En aquest treball realitzarem un estudi sobre el merchandising que utilitzen les botigues: Supermas i Spar, d'Igualada.
Principalment, analitzarem el lineal que tenen, com esta organitzada la botiga, els punts freds i calents, com estran distribuïdes les seccions, les ofertes, promocions, etc.

Els objectius que es pretenen amb el treball són:

Aprendre aorganitzar l’espai disponible de la forma més rendible, lògica i atractiva pel el client.
Tenir l’oportunitat de mostrar els vostres coneixements i la vostra valia i la utilitat que tenen els estudis que esteu realitzant en l’àmbit de la gestió d’establiments comercials.
Aprendre a fer una comparativa entre dos comerços similars però en diferents parts d'Igualada. Saber qui ha sabut organitzarmillor els productes i qui ha tingut un treball mes elaborat.
TREBALL EN SI MATEIX



Per a fer una comparativa de dos establiments, primer explicarem una mica com estan dissenyats i situats els dos comerços: l’SPAR i el Supermas.

SPAR

SPAR és la cadena de supermercats més gran del món del comerç independent amb un total de 12.332 establiments i amb una facturació de 31.976 milions d’euros.SPAR és, a més, la cadena de supermercats més internacional, perquè opera en 36 països repartits per: Europa, Àfrica, Àsia i Austràlia.
SPAR no és una companyia multinacional sinó una organització de minoristes i majoristes independents que treballen de manera conjunta com socis. Aquesta associació permet a SPAR actuar d’una manera local i pensar globalment. Això es pot comprovar clarament en elcontinu intercanvi d’experiència i de saber fer que constitueix un dels punts forts d’SPAR.

La cadena de supermercats SPAR té varis formats de locals per a cada tipus d’ubicació o espai disponible. En el cas del SPAR d’Igualada seria un supermercat local o botiga de barri que es centra en les necessitats locals satisfetes de forma individual. Les seves característiques són les següents:Tamany: 200 - 1.000 m2
Ubicació: proximitat/barri.
Concentració en peribles.
Ampli sortit de productes de marca, amb poca profunditat.
Marca pròpia SPAR.
Servei amable i personalitzat.
Botigues modernes i professionals, compra còmoda.
Qualitat per lo pagat.


PLÀNOL SPAR IGUALADA
Disseny de la configuració física de la sala de vendes
Tal i com podem observar en el plànol, la configuraciófísica de la sala de vendes és quadrada. Si parlem de la distribució, el magatzem ocupa un 10% de l’espai total, l’àrea d’accés a la botiga ocupa un 5% i, la sala de vendes, ocupa un 80% del total de l’espai. Per aquest motiu, es permetrà una major rendibilitat del punt de venda, ja que és on es produeixen les vendes i els beneficis.
L’objectiu d’aquests establiments és fer la compra mésatractiva per a vendre més i rendibilitzar les inversions, per tant es veuen obligats a vendre en autoservei i invertir en mobiliari.
Aquest establiment, té un bon disseny de la sala de vendes ja què en si, la sala de vendes és rectangular, però si hi ajuntem el magatzem és mes aviat quadrada. El magatzem es troba apartat d’on es troben els productes aprofitant l’espai i millorant la circulació, a més téentrada directa des del carrer al magatzem.
Situació de la zona d’accés i línia de caixes
L’àrea d’accés està situada a la façana principal, així provoquem un desig d’entrar als clients. Es tracta d’una porta d’entrada àmplia i sense obstacles, millorant així la visibilitat des de l’exterior.
El primer que ens trobem al entrar són les dues caixes paral·leles. Per a entrar a la sala de vendes,trobem dues portes que s’obren automàticament al costat de la caixa dreta, ja què per impuls, segons estudis, tendim a anar cap a la dreta al entrar en un establiment. Per això situem la zona calenta a la part dreta i la zona freda, on estan totes les begudes, a la part esquerra.

Situació de les diferents seccions que composen la sala de vendes


Si ens fixem en com estan col·locades les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • implementacio
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS