treball infantil

Páginas: 6 (1448 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013

EL TREBALL INFANTIL












ÍNDEX
Treball infantil 3
Les pitjors formes de treball infantil 5
Explotació infantil 5
Qüestions 6
No és un joc 7
El treball infantil al món 8
Bibliografia 9























TREBALL INFANTIL
Existeixen diferències considerables entre les nombroses formes de treball realitzades per nens, algunes són difícilsi exigents, altres, més perilloses i inclús reprovables des del punt de vista ètic.
En el marc del seu treball, els nens realitzen una gama amplia de tasques i activitats, encara que no totes les tasques realitzades per nens han de classificar-se com treball infantil que s’ha d’eliminar.
Generalment, la participació dels nens o adolescents en treballs que no atempten contra la seva salut i elseu desenvolupament personal, ni interfereixen en la seva escolarització, és considera positiva.
Entre altres activitats cal mencionar l’ajuda que presten als seus pares en la llar, la col·laboració en un negoci familiar, les tasques que realitzen fora de l’horari escolar o durant les vacances per guanyar diners de butxaca. Aquest tipus d’activitats són profitoses pel desenvolupament dels petits iel benestar de la família.
El terme de treball infantil, sol definir-se com tot treball que priva als nens de la seva infància, potencial, la seva dignitat i que és perjudicial pel seu desenvolupament físic i psicològic.
Així doncs s’al·ludeix al treball que:
És perillós i perjudicial pel benestar físic, mental o moral del nen.
Interfereix en la seva escolarització, en la seva assistència aclasse.

En l’actualitat prop de 215 milions de nens treballen en el món, molts a jornada completa. Ells no van a l’escola i no tenen temps per jugar. Molts no reben alimentació ni cures apropiades. Se’ls nega l’oportunitat de ser nens. Més de la meitat d’aquests nens es troben exposats a les pitjors formes de treball infantil com treball en ambients perillosos, esclavitud, i altres formes detreball forçós, activitats il·lícites com el tràfic de drogues i la prostitució, així com la seva participació involuntària en els conflictes armats.
El programa internacional per l’eradicació del treball infantil (IPEC), treballa per la seva abolició.






A continuació adjuntem un diagrama de sectors on es reflexa el percentatge de treball infantil, concretament dels 5 als 17 anys, persectors d’activitat econòmica.

Treball infantil, distribució per sector d’activitat econòmica (5-17 anys)



http://www.youtube.com/watch?v=Sh6zicPrtiw&feature=player_embedded#!

LES PITJORS FORMES DE TREBALL INFANTIL
Les pitjors formes de treball infantil son aquelles on es posa en perill el desenvolupament físic, mental o moral del nen, ja sigui per la seva naturalesa o per lescondicions en les que s’efectua. La pitjor forma de treball infantil es l’explotació sexual. L’explotació sexual comercial dels nens, consisteix en fer-lo treballar a través del sexe, per un pagament o altre cosa a canvi, entre el nen/a i el client.


EXPLOTACIÓ INFANTIL
L’explotació infantil és la utilització de menors d’edat per part d’adults, per a fins econòmics, i que com a conseqüència afectaal desenvolupament personal i emocionals i el poder gaudir dels seus drets.

Fonamentalment, una de les principals raons per les quals s’hauria d’evitar les condicions d’explotació infantil, és perquè aquestes atempten contra els drets fonamentals del nen o nena. Podríem recordar així un parell d’articles de la Declaració Universal dels Drets Humans com:
Article 3. Tot individu té dret a lavida, a la llibertat i a la seguretat de la seva persona.
Article 25, 2. La maternitat i la infància tenen dret a cures i assistències especials.

D’altre banda altres dels motius pels quals s’hauria d’eradicar l’explotació infantil, és perquè la jornada laboral no els permet poder anar a un centre educatiu o gaudir d’activitats lúdiques en els seu espai, perquè es pot posar en risc la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Infantil
  • el treball infantil restauració
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS