Treball Institucions Unió Europea.

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
Treball institucions Unió Europea.

Indica quines són les característiques bàsiques de cada institució

๏ Consell Europeu: Impulsa el desenvolupament de la Unió Europea i defineix lesorientacions i les prioritats politiques. Aquest òrgan esta compost per els cap d’estats o del govern de cada país membre de la UE. La seva seu en general és en el territori de l’estat però les reunionsoficial es celebren a la ciutat de Brussel·les. El president del consell europeu presenta al parlament un informe sobre els resultats de la reunió.
๏ Parlament Europeu: El parlament europeu representa alspobles dels estats membres de la unió europea, és el únic òrgan de la unió europea en el qual els seus membres son elegits per sufragi universal. La seu d’aquesta institució és a Brussel·les peròuna convocatòria al mes és reuneixen a Estrasburg.
๏ Consell de la Unió Europea: És el principal òrgan legislatiu i de presa de decisió de la Unió Europea, i representa els estats membres. És unainstitució única i comuna per a totes les Comunitats Europees des de la fusió dels executius de 1965. També representa els interessos dels estats membres i, per tant, cadascun expressa els seusinteressos particulars. Aprova les normes comunitàries a proposta de la comissió europea. Coordina les polítiques econòmiques dels estats membres. Conclou els acords internacionals de la UE i tercers països.Aprova el pressupost de la UE, decidit conjuntament entre el Consell i el Parlament Europeu.
๏ Comissió Europea: És una institució políticament independent que representa i defensa els interessos dela Unió Europea i en regenta el poder executiu. El seu principal objectiu és la legislació entorn a polítiques i programes d'acció, sent així mateix el responsable d'aplicar les decisionsdel Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea. Proposa la legislació al Parlament i al Consell mitjançant el dret d'iniciativa. És l'única que pot elaborar propostes d'una nova legislació europea, tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unió europea
  • La Uni Europea
  • El proces de creació de la Unió Europea
  • El IVA En La Uni N Europea
  • tratados de la unio europea con mexico
  • TLC
  • Historia De La Unió Europea
  • LA UNIA N EUROPEA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS