Treball Jubilació

Páginas: 16 (3902 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
Índex

Introducció........................................................................................................... 2
Presentació del Personatge i Entrevista Personal.............................................. 3
Fonaments teòrics relacionats............................................................................ 8
Habilitats d'Autonomia Personals i Socials en elsmajors de 65 anys...............10
HAPS de les persones majors de 65 anys comparades amb el nostre cas...... 11
Conclusions....................................................................................................... 12
Annexes
1. Introducció

La lectura de les pròximes planes et portaran a estar en la grata companyia d'un home que podríem dir que ja camina o que jas'acosta a les últimes etapes del cicle vital però que, per altre banda, no deixa d'embadurnar-te de bellesa, que no vellesa. De bellesa, d'amor i culte a la vida, d'energia, saviesa i llum.
Quan vàrem decidir que aquest treball s'emmarqués en la última etapa de maduresa de la persona ens va sorgir la possibilitat de contactar amb un home que destacava pel fet de tenir tota una sèrie d'hàbits iaficions que no es corresponien amb les generalitats o les estadístiques. De fet, cap de les cinc integrants d'aquest grup de treball seria capaç de llevar-se demà pel matí, trobar-se amb el Toni i acompanyar-lo en la seva rutina.
Aquest petit treball al voltant de les habilitats d'autonomia personals i socials, parla d'el Toni i dels seus 73 anys de trajectòria. Parla d'una persona que ha aconseguittrobar la seva millor manera de viure la vida. Parla d'una mirada que no deixa de sembrar futur. D'una mirada que no atura d'augurar nous horitzons on poder-se perdre, on deixar-se sorprendre.
Intentarem reflectir com viu la vida i quin és el seu resultat, convidant-te a que inevitablement et qüestionis els teus hàbits i a demanar-te si serà ell un cas amb unes aptituds inaudites o si tu tambépodries arribar així als 73 anys.

2.Presentació del personatge i Entrevista personal

El Toni va néixer a Lleida el 21 de desembre de 1939, actualment fill adoptiu de Rubí, Vallés Occidental. Va estar informàtic de professió, atleta i alpinista de passió. Com ja hem comentat, el seu admirable estat físic i la seva filosofia de vida desperta l'interés de qualsevol. Coneguem-lo.

Quantsanys tens?
Tinc 73 anys.
Estudies actualment?
M'interessa molt el tema del Taoisme, Tai Chi, Chi Küng, meditació... Tinc molts llibres sobre aquestes tècniques xineses que engloben totes les àrees de l'ésser humà. Practico Chi Küng cada dia i imparteixo classes per grups de dones i algun home que em demana classes individuals, ja que són més vergonyosos.

Fa molts anys que practiques elChi Küng?
Fa més de vint anys. La font de tot el que estic fent ve d'aquí. No hi ha punt de comparació entre els meus companys i jo.
Cada matí realitzo un automassatge per despertar el cos que va del cap fins als peus. També faig “los 5 ejercicios tibetanos para la eterna juventud”.

Abans portaves una vida més sedentària?
Sí, molt més, per la família, els fills... Als 40 anys vaig córrerla primera marató, des de llavors porto 65 maratons: dos de 100 km, la marató del desert, i unes quantes de 50 km.

Els teus fills et recolzen en les teves activitats?
Em deixen fer, però tampoc ho veuen molt clar, es preocupen però veuen que gaudeixo fent-ho.

Quan fas aquestes expedicions, et trobes amb gent de la teva edat?
En aquest sentit estic sol. En una de les expedicions, vavenir un noi de 19 anys amb la seva mare, però la majoria no passaven dels 40 o 45 anys. El més gran, a part de mi, tenia uns 55 anys.

Algun cop has fet sol alguna expedició? Vas tenir por?
Si que n'he fet. Quasi cada any, el dia 31 de desembre, des del refugi d'Estors pujo al pic del Possets, allà dalt als pirineus.

Tens la mateixa facilitat que abans per fer les coses?
Tinc més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL
  • Treball E

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS